14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ako želite da prestanete da pijete kafu, ovo su dobre zamjene

Izvor: Foto: EPA-EFE/WU HONG

Mozaik

Comments 0

Ako želite da prestanete da pijete kafu, ovo su dobre zamjene

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Nema ničega lošeg u pijenju kafe ujutro. Neki se, međutim, žele riješiti te zavisnosti, a drugi se bore sa zdravstvenim stanjem kojem unos kafe šteti.

Bez obzira na razlog prestanka, nutricionisti tvrde kako postoje odlične alternative koje mogu zamijeniti taj topli napitak.

1. Zeleni čaj - Studije pokazuju da je ovaj čaj dobar za one koji se bore s alergijama, da je odličan za vid, snižava nivo holesterola i smanjuje rizik od propadanja zuba.

Sadrži manje kofeina i više antioksidansa u poređenju s kafom. Ne možete postati zavisni, te nema glavobolja ili problema sa spavanjem.

2. Kefir - Ako se često osjećate naduto ili vas muče crijeva, ovo bi mogao biti odličan napitak za vas. Kefir je fermentirani mliječni napitak, uzgojen iz kefirnih žitarica. Čuva probavu, jer je bogat probioticima. Ljudima koji piju jogurt kao probiotik, nutricionisti savjetuju da pređu na kefir, jer ima veću količinu dobrih bakterija nego jogurt.

3. Voda s limunom - Limun iskoristite za stvaranje savršene zamjene za jutarnju kafu. Ako je to prva stvar koju ujutro popijete, to je odlično, jer time nadoknađujete vodu koju tijelo izgubi tokom noći. Dodajte pola limuna u tri decilitra mlake do tople vode. Time dobijate odgovarajuću dozu vitamina C i polifenola kako biste poboljšali imunološki sistem i zdravlje kože.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR