Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kazna za zaposlene: Rade za Huawei, a čestitku objavili s iPhone-a

| Postavio/la: Bojana Komnenić

Kazna za zaposlene: Rade za Huawei, a čestitku objavili s iPhone-a

Huawei je kaznio dvojicu zaposlenih u toj kompaniji i smanjio im plaće nakon što su novogodišnju čestitku na Twitteru podijelili s iPhone-a.

Potpredsjednik kineskog tehno giganta kazao je kako je ovaj incident prouzrokovao štetu Huawei brendu. Dvojici radnika ove kompanije su smanjene plate za oko 730 dolara.

U internoj poruci kompanije navodi se da se incident dogodio nakon što je Huaweijeva vanjska agencija za društvene medije, Sapient, iskusila “VPN probleme” na svom računaru. Kao rješenje, zaposleni su postavili tvit sa iPhone-a.

Tvit, koji je sada izbrisan, brzo se proširio Twitterom. Huawei je postavio novi tvit u čijim komentarima korisnici Twittera uglavnom postavljaju screenshot prvobitnog tvita.

Ovo nije prvi put da se tehno kompanije suočavaju sa, kako kažu tehno stručnjaci, sramotom na Twitteru. Samsung je prošle godine morao izbrisati više od 300 tvitova koji su postavljeni sa Apple uređaja. Slična situacija desila se i kada su slavne Gal Gadot i Anushka Sharma, reklamirajući Huawei i Google na društvenim mrežama postavljale sadržaje sa iPhone-a.

Ostavi komentar

0/300