16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prezentacija Vivax klima uređaja u Podgorici

Tehnologija

Tag Gallery
Comments 0

Prezentacija Vivax klima uređaja u Podgorici

Izvor: SPONZORISANI TEKST

Autor: Antena M

  • Viber

Vivax klima uređaji prepoznati su po vrhunskim karakteristikama, odlikuje ih velika pouzdanost i visoka tehnološka komponenta koja omogućava napredne funkcionalnosti.

Vivax klime važe među naprodavanije koje nudi domaće tržište.

Više o tome za Portal Antena M govori brend menadžer Vivax-a za Crnu Goru Viktor Čurović.

Antena M: Nova prezentacija u Podgorici izazvala je veliko interesovanje, bilo je preko 100 partnera koji aktivno učestvuju u distribuciji Vivax uređaja?

Čurović: Vivax distribuciju u Crnoj Gori radi firma Kimtec CG, mi postojimo ovdje 15 godina. Iz godine u godinu rasli smo sa prometom i osvajali tržište. Naš market share ili tržišni udio je preko 55 odsto, i broj jedan smo brend po broju prodatih uređaja.

Ove godine smo na prezentaciji promovisali moto VIVAX 15 GODINA SA VAMA. To smo naznačili i na naslovnici ovogodišnjeg kataloga. Želja nam je bila da na ovoj prezentaciji zbog jubileja 15 godina napravimo malo opušteniju atmosferu. Tako da smo na kraju prezentacije imali nastup našeg najpoznatijeg stand up komičara Andrije Dabanovića.

Dokaz kvaliteta je da smo već dva puta dobitnici nagrade BEST BUY AWARD. To je prestižna nagrada, predstavlja najbolji odnos cijene i kvaliteta i to ćemo predstaviti tokom svih promocija Vivax klima. BEST BUY AWARD može imati samo jedan brend u kategoriji i dodijeljuje se svake druge godine.

Naša matična firma ’’M SAN Grupa’’ smještena je u Zagrebu. Poslednjih par godina izvozimo klima uređaje u preko 35 zemalja svijeta. To je ogromno tržište sa velikim potencijalima, naša grupacija na tom nivou poslovanja kreira ozbiljne marketing planove, ozbiljnu servisnu podršku i na visokom nivou postavku cjelokupne organizacije. Poslovanje na zapadnom tržištu zahtjeva prije svega visok kvalitet i visoke standarde vezane za energetsku efikasnost.

Tokom 15 godina postojanja na crnogorskom tržištu uspjeli smo da nadmašimo konkurenciju, svakih par godina su se pojavljivali novi brendovi i nestajali.

Vivax traje i osvaja povjerenje potrošača, naši sve bolji rezultati su najbolji pokazatelj da smo na pravom putu i da idemo naprijed. Ono što želim naglasiti je da se mi prilikom odabira asortimana rukovodimo principom kvaliteta i da potrošači posebno treba da obrate pažnju prilikom kupovine klima uređaja na deklarisanu snagu.

Svaka Vivax 12-ica je prava 12-ica od min 3,5kW treba i svaka klima dvanaestica treba da ima snagu 3,5 kw, Vivax klime dvanaestice su zaista snage od 3,5 kilovata, dok konkurencija nudi uređaje snage 3,2 kilovata, i prodaju ih kao dvanaesticu, a to su zapravo uređaji mnogo manje snage od one koju treba da ima klima 12-ica.

Vivax brend veliku pažnju posvjećuje kontroli kvaliteta. Nijedna serija uređaja ne može da izađe iz proizvodnje i da ode u promet, a da naša kontrola kontrola kvaliteta nije prethodno testirala proizvode.

Pored klima naglasio bih da Vivax asortiman obuhvata i TV uređaje, mobilne telefone, tablete, male kućne aparate i bijelu tehniku. Imamo sopstvenu proizvodnju TV uređaja u KimTec-u Beograd i u M SAN grupi u Zagrebu. Televizori koji se proizvode u Zagrebu imaju oznaku Made in EU.

Antena M: Najnovije modele Vivax klima, pored vrhunskog kvaliteta, karakteriše i mogućnost upravljanja preko smart telefona?

Čurović: Svi modeli inverter zidnih split sistema, posjeduju opciju priključka za wi-fi modul. Na mobilnom telefonu sa Google Play Store-a za android platformu ili sa App Store-a za IOS platformu skinete Nethome Plus besplatnu aplikaciju koja nudi mogućnost upravljanja klima uređajem preko Wi Fi mreže gdje god se nalazili.

Jedini uslov koji morate da ispunite jeste da je klima uređaj povezan sa wi-fi vezom. Aplikacija, osim osnovnih, nudi i druge mogućnosti kao što je npr. detekcija kvarova, što olakšava posao serviserima, zatim nudi mogućnost podešavanja sedmičnog timer-a i nudi podatak o mjesečnoj potrošnji električne energije.

Savremena tehnologija bazira svoje proizvode na upravljaju preko wi fi mreže, sve u cilju ugodne atmosfere, i dok ste na poslu ili van kuće možete aktivirati klima uređaj.

Antena M: Danas je predstavljena bogata paleta klima uređaja. Koji model je najprodavaniji?

Čurović: Osnovni ili bazni modeli klima su najprodavaniji, jer su najniže cijene i pružaju osnovne funkcije koje se očekuju od klima uređaja. Sve veći primat u prometu zauzimaju inverter mono split uređaji zbog enrgetske efikasnosti i manje potrošnje električne energije.

Iz naše ponude moram posebno naglasiti naš najbolji model Y dizajn. Model je u rangu Top A brendova , koji može da radi do -32 stepena vanjske temperature, na -15 radi sa 100 posto kapaciteta. Opremljen je sa detektorom pokreta, pruža mogućnost kontrole vlažnosti vazduha.

Ove godine u asortimanu nudimo klime iz kvalitetne R serije u različitim bojama panela: bijela, silver, crvena, crna i zlatna. Na ovaj način se naši uređaji mogu lako prilagoditi svakom modernom enterijeru.

Posebno želim da naglasim i multisisteme, to je sistem sa jednom vanjskom jedinicom i do pet unutrašnjih, inverter modeli koji rade u modu grijanja i na -20 stepeni vanjske temperature i dosta investitora prilikom gradnje stambenih objekata razvodi frigoelektro instalaciju za ugradnju multi sistema.

Danas su u Evropi jedino i dostupni inverter modeli, uređaji on/off su zabranjeni baš zbog niže energetske efikasnosti.

Antena M: Za naše čitatelje, ponudite nekoliko savjeta za čuvanje klima uređaja.

Čurović: Redovno čišćenje filtera , pranje turbina specijalnin sredstvima za dezinfekciju barem jednom godišnje. Samo ovlašćeni serviser koji posjeduje servisni ugovor može ugrađivati i održavati Vivax klima uređaje.
Vivax klime se rijetko kvare, procenat kvarova je pola jednog procenta.

Klime se često ugrade kako ne treba od strane neovlašćenih servisa koji ne posjeduju adekvatno znanje i u tom slučaju ne važi garancija.

To je takođe jedna jako bitna informacija na koju potrošači treba da obrate pažnju. Postoje vrlo jasni propisi koliko vanjska jedinica mora biti odmaknuta od zida , unutrašnja od plafona, i ako se ti osnovni uslovi ne zadovolje tokom ugradnje, sasvim je realno da klima uređaji neće raditi u deklarisanim parametrima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR