Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nova pametna rješenja iz Telekoma

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Nova pametna rješenja iz Telekoma

Crnogorski Telekom predstavio je nova pametna rješenja za lagodniji život, saopšteno je iz te kompanije. 

Telekom je u svoju ponudu pametnih uređaja uvrstio univerzalni lokator i auto lokator, praktične uređaje koji korisnicima omogućavaju da u svakom trenutku znaju gdje se nalaze njihov automobil, bicikl ili kućni ljubimac, saopšteno je iz Telekoma.

U cijenu oba uređaja, kako je navedeno  uključena postpejd tarifa sa internetom za neometano korišćenje.

 Univerzalni lokator je, objašnjavaju mali, zgodan za kačenje i otporan na prašinu i blaže udarce, pa se može koristiti za kućne ljubimce, biciklo ili prtljag.

Preko aplikacije koja se povezuje sa uređajem u svakom trenutku je moguće odrediti njegovu lokaciju, čime se praktično eliminiše mogućnost gubljenja ili krađe.

Moguće je, dodaju uključiti notifikaciju ukoliko ljubimac ili bicikl napuste prethodno označenu sigurnu zonu, a aplikacija nudi istoriju i vrijeme kretanja, i broj pređenih kilometara.

Auto lokator je namijenjen za lociranje i praćenje vozila. Korisnik putem aplikacije u svakom trenutku ima uvid u trenutnu lokaciju, smjer i putanju kretanja, kao i u istoriju kretanja vozila, što ga čini posebno interesantnim pasioniranim vozačima i poslovnim korisnicima.

 Ono što ga, kako objašnjavaju iz Telekomam izdvaja jesu alarm i notifikacija u slučaju krađe vozila, jednostavna upotreba i instalacija, i baterija koja traje i do 90 dana.

Idealan je za sve koji žele dodatnu sigurnost i kontrolu svog vozila, poručuju iz Telekoma. 

 „Zadovoljni smo što korisnicima možemo da ponudimo uređaje i tehnologije koje prate svjetske trendove. Jednostavni, pristupačni i praktični uređaji koji su stalno povezani na internet donose prednosti i za uobičajene aktivnosti poput šetanja kućnog ljubimca ili putovanja automobilom. Takozvani 'Internet stvari' (Internet of Things, IoT) jedna je od najbrže rastućih tehnologija u svijetu, i u Telekomu ćemo nastojati da korisnicima ponudimo još rješenja koja odgovaraju njhovim potrebama“ – kazao je Marjan Popović, menadžer za razvoj proizvoda u Telekomu.

Telekom lokatore nudi uz ugovor na 12 i 24 mjeseca, po mjesečnim cijenama od 4,80 eura za univerzalni i 7,80 eura za auto lokator, saopšteno je iz Telekoma.

Cijenu uz ratu za sam uređaj čini i pretplata za uslugu.

"Nakon isteka ugovora, korisnik nastavlja da plaća samo mjesečnu pretplatu za uslugu od 1,90 eura, koja uključuje internet saobraćaj potreban za korišćenje uređaja u Crnoj Gori", objašnjavaju iz Telekoma. 

 Više informacija o novim pametnim rješenjima Telekoma može dobiti u T-Centrima i na sajtu www.telekom.me.

Ostavi komentar

0/300