15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Samsung predstavio novu mobilnu aplikaciju: Tehnologijom do održivog razvoja

Tehnologija

Comments 0

Samsung predstavio novu mobilnu aplikaciju: Tehnologijom do održivog razvoja

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Kompanija Samsung Electronics podržala je Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) poznat pod nazivom Global Goals, a koji je usmeren na ciljeve održivog razvoja (SDGs).

Postavljeno je 17 globalnih ciljeva kako bi se pronašla rješenja za neke od najvećih izazova s
kojima se suočava čitav svijet, a među njima se nalaze problemi nejednakosti, klimatskih promjena i zaštite okoline i obrazovanja, saopšteno je iz te kompanije.
 
Samsung i UNDP smatraju da je ključni korak u rješavanju ciljeva održivog razvoja podići svijest javnosti o navedenim problemima, razumijevanje izazova sa kojima se ti ciljevi bave i isticanje njihove važnosti.

Kako bi korisnici Galaxy uređaja imali mogućnost da na jednostavan način podrže ove ciljeve i učestvuju u rješavanju ključnih problema, Samsung i UNDP kreirali su Samsung Global Goals mobilnu aplikaciju, koja je zasnovana na edukaciji i donacijama, kao i posebno izdanje najnovijeg Samsungovog uređaja – Galaxy Note10.


 
„Partnerstvo Samsunga i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj omogućilo nam je da u potpunosti iskoristimo snagu tehnologije za rješavanje najvećih izazova s kojima se suočava svijet.

Korisnici Galaxy uređaja mogu se pritom jednostavno informaisati o ciljevima održivog razvoja i podržati ih kako bi zajedničkim snagama napravili promjenu“, istakao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor odeljenja za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics.
 
Nova aplikacija Samsung Global Goals, kako se navodi, korisnicima će donijeti više informacija o svakom od 17 globalnih ciljeva i edukovati ih o istoimenoj kampanji i važnosti programa UNDP-a.

"Uz pomoć aplikacije korisnici će imati priliku da doniraju direktno putem zvaničnog veb sajta programa UNDP-a. Takođe, Samsung je prilikom lansiranja nove Galaxy Note serije u Njujorku, predstavio i Galaxy Note10 sa bežičnim punjačem, posebno dizajniran za kampanju Global Goals", navodi se u saopštenju.

Kao podrška u ostvarenju ciljeva, Samsung će donirati dio prihoda od prodaje ovog posebnog izdanja.
 
Više informacija o Samsung Global Goals saznajte na https://news.samsung.com/galaxy,
www.samsungmobilepress.com, www.samsung.com/global/galaxy/apps/samsung-global-goals

O UNDP-u

Program Ujedinjenih nacija za razvoj sarađuje sa pojednicima na svim nivoima društva kako bi pomogao u izgradnji nacija koje mogu prebroditi krizu i pokretati i održavati rast koji poboljšava kvalitet života za sve.

U gotovo 170 zemalja i teritorija nude globalnu perspektivu i lokalni uvid kako bi pomogli osnaživanju života i izgradnji snažnih nacija. www.undp.org.

O kompaniji Samsung Electronics

Svojim idejama i tehnologijom Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost. Kompanija postavlja standarde u oblasti TV aparata, smartfona, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sistema, memorije i LED tehnologija.

Za dodatne informacije i vijesti, posjetite news.samsung.com.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR