Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Počinje treći M:tel app konkurs za srednjoškolce u izradi mobilnih aplikacija "Lansiraj svoju ideju"

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Počinje treći M:tel app konkurs za srednjoškolce u izradi mobilnih aplikacija "Lansiraj svoju ideju"

Nakon uspješno završenog drugog regionalnog konkursa za izradu aplikacija u Android™ i iOS-u za mobilne uređaje, kompanija m:tel i ove godine pokreće m:tel app konkurs - koji će brojnim srednjoškolcima u Crnoj Gori pružiti šansu da osvoje vrijedne pametne telefone i dobiju priliku da se takmiče sa vršnjacima iz regiona, saopšteno je iz kompanije M:tel.

"Autori najboljih aplikacija na m:tel app konkursu  će dobiti šansu da se u februaru 2020. godine i regionalno takmiče sa vršnjacima i najboljim timovima iz BiH i Srbije u Regionalnom app izazovu i tako osiguraju ulaznicu za jednu od prestižnih svjetskih IT konferencija.

Na pobjedničko putovanje će ići autori najbolje aplikacije u regiji (Crna Gora, BiH, Srbija) u pratnji nastavnika. Kao i prethodne godine, ni ove godine nećemo razočarati naše talentovane učenike – za pobjednički tim ćemo izabrati IT konferenciju svjetskog ranga, koja će im biti i interesantna i ponuditi im nova znanja.

O detaljima studijskom putovanja, takmičari će biti obaviješteni naknadno, do kraja prvog ciklusa takmičenja (m:tel app konkursa)", navodi se u saopštenju.

Pravo učešća na m:tel app konkursu imaju učenici 12 srednjih škola koje imaju specijalizovane nastavne programe u IT oblastima.

Za učešće na m:tel app konkursu potrebno je da učenici srednjih škola koje su u Opštim uslovima navedene kao učesnice takmičenja, osmisle ideju za aplikaciju, popune formular i prijave svoj tim putem adrese:[email protected] najkasnije do 22. novembra 2019. 

 Rok za dostavu gotovih funkcionalnih verzija aplikacija uz detaljan opis je 17. januar 2020. nakon čega će stručna komisija ocijeniti pristigle aplikacije i dodijeliti nagrade za pet najboljih u Crnoj Gori.

Ostavi komentar

0/300