Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Počela gradnja Pelješkog mosta, postavljen probni pilon dug 74 metra

| Postavio/la: Bojana Komnenić

Počela gradnja Pelješkog mosta, postavljen probni pilon dug 74 metra

Probni pilon dug 74 metra postavljen je danas u podmorje na gradilištu Pelješkog mosta.

Taj građevinski zahvat je bitan za temeljenje mosta i obavljen je mehanizacijom kineskog izvođača ''China Road and Bridge Corporation''.

Predstavnik ''Hrvatskih cesta'' za realizaciju ugovora o izgradnji Pelješkog mosta Jeroslav Šegedin, objasnio je kako je svrha postavljanja pilona da izvođač dokaže projektom traženi kvalitet i tehnologiju izvođenja radova.

- Isto, želimo vidjeti koliko je dinamika radova u skladu s dinamičkim planom izvođača. Znaćemo jesu li potrebne izmjene ili je sve skladno s tehnologijom kojom raspolažu. Za sada smo zadovoljni, posebno kvalitetom postavljanja pilona. Još njih 26 stiže iz Kine, a još 20 čeka ukrcaj - rekao je Šegedin, piše Index.hr

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić zaključio je kako, prema onom što je na gradilištu vidio, izvođač ima znanje i iskustvo za uspješnu realizaciju projekta u rokovima i prema odredbama ugovora.

- Za nas je ovo veoma bitan projekat - naglasio je Dobroslavić, koji smatra da će cjelokupni projekat povezivanja juga Hrvatske biti izvršen u zadanom roku, do 2022.

- Raspisan je konkurs za pristupne puteve, a očekuje se konkurs za zaobilaznicu Stona. Očekujem i da će se, po nacionalnoj prometnoj strategiji, autoput od čvorišta Metković produžiti do Osojnika u Dubrovniku, gdje izlazi iz Hrvatske i uz sufinansiranje iz EU ide prema Crnoj Gori, Albaniji i Grčkoj. Potrebna je i brza cesta do Osojnika, kao i pelješka cesta do trajektne luke Perna i zaobilaznice Orebića - rekao je Dobroslavić.

Brod s 26 pilona na gradilište bi iz Kine trebalo da stigne 16. januara.

Ugovor za izgradnju mosta kopno - Pelješac s pristupnim cestama, vrijedan 2,08 milijardi kuna (preko 527 miliona eura), potpisan je 23. aprila između predstavnika ''Hrvatskih cesta'' (HC) i kineskog konzorcija ''China Road and Bridge Corporation'', a 85 odsto prihvatljivih troškova finansira se iz EU sredstava.

Ostavi komentar

0/300