Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Cetinski o optužnici: Spremaju mi linč, ali braniću se

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Cetinski o optužnici: Spremaju mi linč, ali braniću se

Nakon što je u Puli juče podignuta optužnica protiv Tonija Cetinskog zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao pješak oglasio se i pjevač.

Njegov post prenosimo integralno:

“Dragi moji evo opet kreće talas javnog linča povodom pokrenute optužnice. Hvala dragom Bogu da je podignuta jer ću tako napokon doći do prilike odbraniti se. Za sada se neću braniti javno u medijima jer je to nemoguća misija ali i da ne bi uticao na daljnji rad suda te neću zamjeriti nikome ko određuje te pogrešne naslove i pokreće na linč. To ću ostaviti za neka druga vremena i za Svevišnji sud. Nisam ja taj koji sudi. Samo je jedan Svevišnji pred kojim ćemo svi jednog dana odgovarati. Naravno da smatramo da navedeno u optužnici nije tačno te ćemo sve dokazati na sudu. Napokon. Ono što mi je teže od bilo kakvog sudskog procesa, osude i javnog linča je sama činjenica da sam učestvovao u takvoj nesreći koja je ostavila duboku traumu prvenstveno na porodicu pokojnika kao i na mene i moju porodicu uprkos tome što se trudim dalje funkcionisati, raditi i živjeti sa tim vjerujte mi, jako je teško ali nisam lik koji bi klonuo i poprilično sam spreman na udare jake artiljerije. Ipak ima i normalnih ljudi kao i objektivnih novinara koje sam upoznao u cijeloj toj neželjenoj situaciji i oni su ti koji mi daju tu dodatnu snagu i volju za dalje. Veliko hvala svima koji ne osuđuju unaprijed i koji su velika podrška meni i mojima”,  naveo je Cetinski.

Podsjetimo, u nesreći je 3. novembra 2017. preminuo Ibrahim Kevljanin (62) iz Rovinja, a Toni je upravljao automobilom marke Mercedes pulskih tablica.

Ostavi komentar

0/300