12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Jedan od pet miliona": Desetine hiljada građana protestovale na ulicama Beograda

Izvor: Foto: Reuters

Region

Tag Gallery
Comments 0

"Jedan od pet miliona": Desetine hiljada građana protestovale na ulicama Beograda

Izvor: Blic/N1

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Protest pod sloganom "Jedan od pet miliona" održan je i ove subote u centru srpske prijestonice.

Kako prenose mediji, na ulicama Beograda su bile desetine hiljada građana. 

Građani su se, kao i prethodnih puta, okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta.

"Ovo je zemlja za nas, a ne za lopove, prevarante, one koji kradu i otimaju. Danas su iz Kraljeva 8 hrabrih ljudi krenuli pješke za Beograd da bi 16. januara, na godišnjicu brutalnog ubistva Olivera Ivanovića bili ovdje sa nama. Hvala ljudima koji su se usudili da pređu 200 kilometara pješke po ovom vremenu, jer su postali simbol ovog protesta. Trenutno su u Preljini, živi su, zdravi su i stižu u srijedu ovdje", rekao je glumac Branislav Trifunović.

Trifunović je pozvao sve da dođu 16. januara da odaju poštu ubijenom Oliveru Ivanoviću, ali "bez pištaljki".

"Da mu mirno odamo poštu. Čovjeku koje je 20 dana pred smrt rekao "Ima nas više". Stalno ćemo pitati ko je ubio Olivera", rekao je Trifunović.

On se osvrnuo i na najavljeni kontramiting.

"Najavljuje kontramiting gdje će dovoditi ljude za 1.500 dinara, i gdje će dobijati sendvič. To je razlika između njih i nas, mi dolazimo ovdje srcem. Ima nas više, i pobijedićemo", dodao je Trifunović.

Foto: N1
Foto: N1

Na protestu si bili i političari Zoran Lutovac, Boško Obradović, Zoran Živković, Aleksandra Jerkov, Dušan Petrović - javljaju izvještači "Blica".

Sa razglasa odjekivalo je "Izađi i bori se".

Mnogi građani nosili su transparente, među njima i "Mi smo uz narod, ne uz bivše i sadašnje lopove", "Ima nas 5 miliona", "Počelo je". Neki građani nosili su zastave Grada Beograda.

Organizatori protesta do sada su iznijeli nekoliko zahtjeva upućenih na adresu aktuelnih vlasti, među kojima su veća vidljivost protesta na RTS, jednako izvještavanje o svim političkim opcijama, a među zahtjevima su i pronalazak počinilaca i nalogodavaca ubistva predsjednika inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića.

Nedavno je dodat i novi zahtjev koji se odnosi na tri ostavke, odnosno smjene, najprije ministra policije Nebojše Stefanovića, zatim direktora RTS Dragana Bujoševića i urednika RTS Nenada Lj. Stefanovića.

Organizatori su juče preko društvene mreže Fejsbuk napisali i otvoreno pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, da predstavi plan za Kosovo "ukoliko ga ima".

Istovremeno, optužili su Vučića da je dogovorio i nametnuo Briselski sporazum, i da je zahvaljujući njegovoj politici držžava Srbija povučena sa Kosova, istakavši da "Kosovo nije samo njegovo".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR