18 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"1 od 5 miliona": Srbija nije slobodna zemlja, zato smo na ulicama

Izvor: Foto: RAS Srbija

Region

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

"1 od 5 miliona": Srbija nije slobodna zemlja, zato smo na ulicama

Izvor: Blic/N1

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Građanski protest "1 od 5 miliona" počeo je i večeras okupljanjem ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, odakle je nakon govora, krenula protestna šetnja.

Okupljeni su prošli Svetogorskom ulicom, a potom su u Takovskoj ulici, ispred zgrade RTS-a pozvali zaposlene sa Javnog servisa da im se pridruže u šetnji, gdje su i zalijepili naljepnice sa natpisom "Izađite na ulice", a nije izostala ni bakljada.

Kolona je zastala i kod zgrade Predsjedništva, gde su okupljeni zatražili ostavku predsjednika Srbije.

Okupljeni su pustili i "Barbarinu pjesmu", kompoziciju upućenu novinarki Studija B Barbari Životić čije je izvještavanje sa jednog od protesta izazvalo burne reakcije javnosti.

Foto: N1
Foto: N1

Na vratima Vlade Srbije zalijepili su naljepnice "1 od 5 miliona", a ispred zgrade održana je i bakljada.

Tu se okupljenima obratila jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović.

"Dobro jutro, Srbijo. Nama sada sve više sviće. Mogu da nam prijete, zastrašuju nas, mi se ne damo. Ali mi se ne damo. Predsjedniče, sa ovim narodom ne smijete više da se šalite. Imamo samo još jedno da poručimo: Ustala je Srbija, nema više stajanja. Ovo je naša zemlja, naši ljudi. Nas je ipak više. Vidimo se sljedeće subote u 18h na platou", rekla je ona, nakon čega je šetnja završena.

Večerašnjoj šetnji priključili su se i studenti nekoliko fakulteta, koji su počeli šetnju danas u 15 sati ispred Studentskog doma "4. april".

Na Platou se, prije početka šetnje, okupljenima takođe obratila Anasonović, koja je navela da Srbija više nije slobodna zemlja.

"Za njih je sloboda to što su i dalje na slobodi nalogodavci i ubice Olivera Ivanovića. To nije sloboda, i zato smo mi na ulicama", rekla je ona.

Okupljenima se obratio i pisao Marko Vidojković koji je naveo da mu sve ovo djeluje kao "košmar".

"Predsjednik Srbije, koji tvrdi da je najbolji student Pravnog fakulteta, ide okolo i objašnjava da je sve super, on koji je prekršio ne znam koliko zakona i koliko to radi svakodnevno. Mi smo njegovi taoci. Kada ovaj košmar prođe, vidjećemo da ništa nije ostalo od ove zemlje. Gdje god se okrenemo je kriminal, zločin i nepravda. Crna knjiga ove vlasti imaće na hiljade strana", naveo je on i pozvao okupljene da krenu u šetnju.

Kao i svake subote, šetali su centralnim gradskim ulicama.

Među okupljenima pažnju je privukao čovjek koji je nosio ogromnu visibabu, čija konstrukcija podsjeća na vješala. Podsjetimo, tokom prošle protestne šetnje, jedan maloljetnik je nosio maketu vješala, zbog čega je priveden, a onda i pušten. Osim njega, privedena je još jedna osoba.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR