Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Za ubistvo policajca osumnjičen Edin Gačić, razmatra se raspisivanje nagrade za informaciju o ubici

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: Radio Sarajevo

Za ubistvo policajca osumnjičen Edin Gačić, razmatra se raspisivanje nagrade za informaciju o ubici Foto: Radio Sarajevo

Sinoć je u mjestu Suhodol kod Tarčina (mjesto pored Sarajeva), u blizini Objekta za edukaciju kadrova Federalne uprave policije ubijen policajac ove agencije.

Policajac je ubijen iz vatrenog oružja, a ubica je u bjekstvu.

"Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića, budući da postoji osnov sumnje da je počinio teško ubistvo policajca, pripadnika Federalne uprave policije", saopšteno je iz Tužilaštva.

Ubijeni pripadnik FUP-a je Mahir Begić, policajac iz Hadžića. Nezvanično, nestalo je i njegovo oružje.

Sve policijske snage provele su noć na terenu, nažalost bez uspjeha. Potraga za počioniocem ovog stravičnog djela se nastavlja i danas.

Ubistvo se desilo negdje između 18 i 18.30, tvrde svjedoci.

"Gledao sam u kompjuter, imao sam slušalice na ušima, a dijete je gledalo televizor i čulo je pucnje. Kaže, tata, čuje se pucnjava”, kazao je za N1 Ilija Medić, mještanin naselja Suhodol, koji živi u neposrednoj blizini objekta FUP-a.

“Nakon toga je došao Mlađo i kaže Begić ubijen. Šta bolan ubijen? Toliko mi znamo”, kazao je Medić.

Na pitanje je li poznavao ubijenog policajca Begića, Medić je rekao: “Kako nisam. Kad je bio onaj veliki snijeg bio je dva dana kod mene u kući”, rekao je Medić dodajući da je policija brzo došla na lice mjesta.

Novinarka N1 ga je pitala da li se plaši za život: “Ma kakvi, odmah sam otišao po pušku da se spremim. Inače se bavim lovom i bio sam spreman”.

Kako piše Radio Sarajevo, veliki broj policajaca je na terenu, sve raspoložive snage su uključene u rasvjetljavanje ovog slučaja.

Tim povodom vanredno je zasjedala Vlada Kantona Sarajevo, nakon čega je održana hitna konferencija za medije.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica poručio je sljedeće da je Vlada KS zatražila od komesara da od drugih ministarstava traži pomoć da se na području Sarajeva obezbijede građani.

"Isto tako, Vlada KS-a će do okončanja, odnosno pronalaska ubice, biti u stalnom zasijedanju. Razmatramo mogućnost raspisivanja nagrade za onoga ko da informacije za počinioca ovog djela. Činimo sve što je u našoj moći", poručio je Katica.

Ostavi komentar

0/300