Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

I Vučić prokomentarisao napad na vaterpoliste u Splitu

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: B92

I Vučić prokomentarisao napad na vaterpoliste u Splitu Foto: Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

"Nadam se da ćemo imati dovoljno pameti i jedni i drugi da razumijemo da bez naše saradnje nećemo moći da opstanemo. Nadam se da će u Hrvatskoj tu poruku razumjeti. Mi smo za drugačije odnose spremni, a dok se to ne desi ovo što juče dogodilo sigurno neće biti jedini slučaj", izjavio je Vučić.

Vučić je rekao i da je razgovarao sa predsjednikom Vaterpolo Saveza Srbije Viktorom Jelenićem i da ga je pitao za zdravlje vaterpolista.

"Država je reagovala i uputila protestnu notu. Da budem racionalan, jer to što bih rekao iz bijesa nikom ne bi pomoglo, brine me i to što jedan splitski odbornik kaže da vaterpolisti sad znaju kakvo je more u februaru", rekao je Vučić.

On je primijetio da je ambasada Srbije u Hrvatskoj možda propustila da procijeni rizik i traži policijsko obezbjeđenje, ali, pretpostavlja, niko nije očekivao da će se ovako nešto desiti, jer je bila riječ o jednoj u nizu utakmica.

"Izvinjavam se tim ljudima što nijesmo dovoljno pažnje obratili, mislite da je to redovna utakmica, pa ambasada nije tražila posebnu policijsku zaštiu, mislite da je to rutina, imamo zajedničke lige u košarci, nikad nije bilo problema, sad za vaterolo da bude problem...? Ko bi to vjerovao?", zaključio je on.

Ostavi komentar

0/300