14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Živjela italijanska Dalmacija": Žestoke reakcije na Tajanija

Izvor: Foto: European Parliament

Region

Comments 1

"Živjela italijanska Dalmacija": Žestoke reakcije na Tajanija

Izvor: www.vecernji.hr

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić osudio je izjavu predsjednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija o Istri i Dalmaciji poručivši: "ne daj nam Bože italijanske brige o Dalmaciji i Istri.   

"Hrvatski narod jako dobro zna istoriju koja nas je pogodila u Drugom svjetskom ratu i ne daj nam Bože italijanske brige o Dalmaciji i Istri, kao što su fašisti vodili brigu o hrvatskom narodu u Dalmaciji i Istri", rekao je Brkić.

Poručio je i da Tajani te svoje ideje "prodaje negdje drugdje jer u Hrvatskoj to mu neće proći". "

"Ovo je Hrvatska država, za nju je puno krvi palo palo. Stvorena je u Domovinskom ratu i hrvatski branitelji i hrvatski narod to sigurno neće dozvoliti. On ako mu to prolazi neka prodaje u Evropskom parlamentu, u Hrvatskoj neće", kazao je Brkić.

Saborski zastupnik italijanske manjine Furio Radi  iznenađen je, takođe izjavom Tajanija.

"To nije Tajani kojeg ja poznajem, a nije ni u skladu s s funkcijom koju obavlja" , rekao je Radin za Večernji list i dodao da su njegove riječi nešto od čega bi svi trebalo da se distanciraju. 

"Očekujem da će i on sam korigovati to što je rekao. Ne mogu to povezati s bilo kakvim političkim kontekstom i predizbornom retorikom. A i u tom slučaju bilo bi neprimjereno. Ti stavovi pripadaju poslijeratnoj retorici 1950-ih i 1960-ih godina", rekao je Radin.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Zoombull

Do pocetka XIX Dalmacija je bila pod Venecijom. Jedva je SHS uspjela da je uzme Italijanima. Ante Pavelic je u II sv. ratu opet njima poklonio da bi SFRJ tek sredinom ‘70-ih Osimskim sporazumom rijesio taj problem. Posto RH ne priznaje nista iz SFRJ a otvoreno velica NDH djavo je dosao po svoje.