Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ubijen Edin Gačić

| Postavio/la: Vladana Jovanović

Ubijen Edin Gačić

Sarajevski specijalci ubili su Edina Gačića koji je pucao na njih u Lepenici kod Kiseljaka, javlja Dnevni avaz.

Kako otkriva izvor blizak istrazi, Gačić je pucao na policajce i tom prilikom je jednog lakše ranio. Kada su ga okružili specijalci on je na njih otvorio rafalnu paljbu koja mu je odmah uzvraćena.

Gačića je, prenosi klix.ba policija sumnjičila da je počinio dva ubistva, u mjestu Podorašac kod Konjica 6. februara i 9. februara u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Gačić je osam dana bio u bjekstvu nakon monstruoznog ubistva u Podorašcu, a u Suhodolu je ubio policajca koji je bio zadužen za čuvanje objekta FUP-a.

Stanovnici BiH danima su bili u strahu zbog ubice koji se krio, zbog čega su podignute visoke mjere bezbjednosi, a na terenu angažovane sve policijske snage.

Koliko je situacija bila ozbiljna Vlada KS je raspisala i nagradu u iznosu od 50.000 KM za informaciju koja će dovesti do hapšenja Edina Gačića.

Gačić je inače višestruki ubica. Krajem 90-ih ubio je saborca iz mudžahedinske grupe, a kad je pušten iz zatvora na slobodni vikend ubio je majku zbog čega je osuđen na 20 godina. Iz zatvora je izašao 2017.

Komentari

JOKO r. sa Veruše,

Policija sarajevskog kantona je obavila dobar posao.Čestitke.

Ostavi komentar

0/300