15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Objavljeni detalji ubistva Gačića

Region

Comments 0

Objavljeni detalji ubistva Gačića

Izvor: Beta/B92

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto izjavio je da je na pronalasku višestrukog ubice Edina Gačića radilo više od 1.200 policijskih službenika.

"Želim se zahvaliti svim policijskim službenicima, građanima koji su zadržali mir, nastavili sa svojim životima onako kako smo ih zamolili", kazao je Forto na vanrednoj konferenciji za novinare.

Gačića su u lepeničkom naselju Košćan kod Kiseljaka ubili pripadnici specijalne policije Kantona Sarajevo, a u toj akciji lakše je povrijeđen policajac.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je da Gačić više nije bezbjednosna prijetnja po građane na tom području i da je zbog toga jako srećan.

"Želim da se sjetim, prije svega, porodice preminulog Suada Sultanića u Konjicu i našeg preminulog policajaca. Želim iskazati zahvalnost građanima koji su bili na usluzi, što imaju povjerenja u MUP i Vladu KS koja je uložila maksimalne napore, FUP-u, OSB, SIPA i svim drugim kantonalnim ministarstvima", kazao je Katica.

Prema njegovim riječima, potraga za Gačićem bila je najmasovnija u posljednje vrijeme za nekom osobom.

Komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović iznio je detalje o samoj akciji.

On je kazao da je Gačićevu lokaciju otkrila Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH (OBA), koja je podijeljena rukovodiocima ostalih policijskih agencija, poslije čega je napravljen plan akcije.

"U jutarnjim časovima krenulo se u realizaciju tog plana više policijskih agencija. Krenulo se u pregled i pretres šireg lokaliteta na području Hadžića i Kiseljaka. U poslijepodnevnim časovima pripadnici MUP-a KS su došli do relevantnog traga, koji je na kraju doveo do izvršioca ovog krivičnog djela", kazao je Halilović.

On je naveo da Gačić nije želio da se preda, pa je došlo do razmjene vatre, u kojoj je lakše je povrijeđen policijski službenik.

"Radi se o okrznuću, van je životne opasnosti", kazao je Halilović.

Edin Gačić je 9. februara ubio policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina, a policija je tragala za njim od prošlog poneđeljka zbog ubistva trgovca Suada Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je prije ovih ubistava počinio još dva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.

Iz zatvora u Bihaću pušten je na slobodu u ljeto 2017. 

U toku rata bio je pripadnik odreda El mudžahedin.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR