8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Optuženi za surovu likvidaciju: Grupa Blaža Đurovića prijeti mojoj porodici

Izvor: Foto: RAS Srbija

Region

Comments 0

Optuženi za surovu likvidaciju: Grupa Blaža Đurovića prijeti mojoj porodici

Izvor: Blic

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Nemanja Ivanov i Darko Vesković, zvani Prika, optuženi da su 10. marta prošle godine ubili Blaža Đurovića (39) na Dušanovcu, negirali su krivicu na suđenju u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dvije sedmice nakon ubistva, a Vesković 2. aprila u Zagrebu, odakle je par mjeseci kasnije izručen Beogradu i obojica se nalaze u pritvoru. Oni su optuženi da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Ivanov i Vesković juče su negirali da su počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

"Nemam nikakve veze sa krivičnim djelom niti bilo kakva saznanja. Po savjetu advokata, svoju odbranu iznijeću nakon svih dokaza - rekao je Ivanov.

Optuženi Vesković takođe je rekao da "nije kriv i da se ne osjeća krivim" i da je "pod velikim pritiskom od početka suđenja".

"Na teret mi se stavlja da sam visokopozicionirani član neke terorističko-kriminalne grupe koja stoji iza velikih krivičnih djela. Pominju me kao nekog svjedoka saradnika, uništili su mi pretpostavku nevinosti - rekao je Vesković.

On je dodao da je njegovoj porodici prijećeno.

"Mojoj porodici prijete članovi grupe Blaža Đurovića. Policija ih je obavijestila da im je ugrožena bezbjednost i ponuđena im je zaštita - rekao je Vesković.

Odbrana Veskovića zatražila je da se ispita odakle potiče automobil BMW koji je pronađen zapaljen. Prema riječima advokata, taj automobil ukraden je 2016. godine. Prema njihovim riječima, vrijeme na preuzetim video-snimcima se ne poklapa.

Na teret im se stavljaju krivično djelo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora za krivično djelo lake tjelesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju osam mjeseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

Na sljedećem ročištu kao svjedok riječ će imati brat ubijenog Blaža, Aleksandar Đurović. On je juče trebalo da svjedoči, međutim kako je rečeno, nije mogao da dođe zbog bolesti. Aleksandar Đurović pridružio se krivičnom gonjenju okrivljenih.

Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici vojvode Šupljikanca broj 22 nakon što je dovezao njega i djecu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR