Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

U toku ekshumacija tijela Davida Dragičevića

| Postavio/la: Ana Ašanin | Izvor: avaz.ba

U toku ekshumacija tijela Davida Dragičevića

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića počela je na groblju u Banjaluci, gdje su se već okupili članovi grupe "Pravda za Davida".

''Nastavljamo svoju borbu. Pokazali smo da borba nije prestala kada je otišao Davor. Danas odlazi i Davidovo tijelo, ali on ostaje s nama. Mi smo svi David. Danas je dan kada je poslata jedna poruka - mrtvi ovdje nemaju mira - kazao je Ozren Perduv iz grupe "Pravda za Davida".

Zahtjev za ekshumaciju su podnijeli roditelji 21-godišnjeg mladića da bi ga sahranili u austrijskom gradiću Viner Nojštad.

Odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Davida Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banja Luka.

David Dragičević je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije 26. marta 2018..

Devet mjeseci trajala su okupljanja građana, a koja su pokrenuli roditelji koji tvrde da je njihov sin ubijen, te optužuju vrh policije da je umiješan u sve što se dešavalo.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u zločinačkoj državi.

Ostavi komentar

0/300