Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Dodik napunio 60 godina: Čestitali Putin, Đinping...

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Beta/B92

Dodik napunio 60 godina: Čestitali Putin, Đinping... Foto: prnjavorlive.info

Predsjednici Rusije i Kine i predsjednik ruskog moto-kluba "Noćni vukovi" čestitali su 60. rođendan predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Dodiku, srpskom članu Predsjedništva BiH, predsjednik Rusije Vladimir Putin poželio je dobro zdravlje, blagostanje i uspjeh u državnim aktivnostima, prenosi Srna.

"Cijenimo Vaše napore za poboljšanje prijateljskih odnosa između naših zemalja. Vjerujem da će se ti odnosi i u narednom periodu plodno razvijati na dobrobit naroda Rusije i BiH", naveo je Putin u čestitki.

Predsjednik Kine Si Đinping poželio je Dodiku dobro zdravlje, lični i profesionalni uspjeh.

"Pridajem veliku važnost razvoju odnosa Kine i BiH i spreman sam da, zajedno sa Vama, ulažem napore za unaprjeđenje prijateljskih odnosa i saradnje Kine i BiH na još viši nivo, donoseći blagostanje dvjema zemljama i narodima", naveo je Si.

Si je dodao da između Kine i BiH postoji "čvrsto međusobno političko povjerenje" i neprekidna razmjena na različitim nivoima i da "praktična saradnja dvije zemlje stabilno napreduje".

Predsjednik ruskog moto-kluba "Noćni vukovi" Aleksandar Zaldastanov Hirurg naveo je u čestitki da je Dodik nepokolebljivi vođa koji svim srcem brine za svoj narod i nesebično i neustrašivo se bori za istinu, navodi Srna.

"Dragi Milorade! Vi ste nada majke Srbije za ponovno rođenje. Vi ste jedini od svih balkanskih i evropskih političara koji se istinski, a ne riječima, bori za svoju budućnost i na koga cijela Srbija gleda s nadom! Vi jedini stojite na putu podmuklim planovima naših zajedničkih neprijatelja koji uz pomoć izdajnika žele da Republiku Srpsku pretvore u nemoćnu koloniju pod spoljnim antisrpskim protektoratom", naveo je Zaldastanov.

Dodik je rođen 12. marta 1959. u Banjaluci.

Ostavi komentar

0/300