Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Presuda za ubistvo Bojovića i Vidakovića u aprilu

| Postavio/la: Vladana Jovanović | Izvor: Blic

Presuda za ubistvo Bojovića i Vidakovića u aprilu

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 2. april objavljivanje presude Milošu Delibašiću i ostalim optuženima za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine, pošto je okončano ponovljeno suđenje koje je počelo u januaru.

U završnici sudenja tužilaštvo je tražilo najstrože kazne, a odbrana mahom oslobađajuće.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu u završnoj riječi da Delibašića osudi na 30 godina zatvora za podstrekivanje na ubistvo, a za zločinačko udruživanje još 12 godina zatvora, s obzirom na to da ga smatra jednim od organizatora kriminalne grupe uz pokojnog Slobodana Šaranovića.

Za Ratka Koljenšića i Slavišu Novakovića, koji su u bjekstvu, tužilaštvo je predložilo da budu osuđeni na po 30 godina zatvora za ubistvo i po četiri za zločinačko udruživanje.

Za Sašu Cvetanovića kao direktnog izvršioca ubistva Nikole Bojovića tužilaštvo je tražilo 30 godina zatvora, a za Gorana Bojovića koji je promijenio prezime u Maletić četiri godine zatvora zbog zločinačkog udruživanja.

Miloš Vojnović je ranije prema sporazumu o svjedočenju sa tužilastvom, priznao da je on ubio Vidakovića.

Prema tom sporazumu biće osuđen na 10 i po godina zatvora.

Prvu prvostepenu presudu ukinuo je početkom decembra prošle godine Apelacioni sud i naložžio da se suđenje ponovi.

U ovom slučaju za ubistvo Bojovića optuženi su Saša Cvetanović i Ratko Koljenšić, a Slaviša Novaković je optužen za pomaganje Vojnoviću u Vidakovićevom ubistvu.

Ostavi komentar

0/300