Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Haradinaj: Ako Tramp pozove - ukidamo takse

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: B92

Haradinaj: Ako Tramp pozove - ukidamo takse

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj kaže da će sporne takse biti suspendovane ako postoji sporazum kojim bi Beograd na kraju dijaloga priznao Kosovo.

Haradinaj je u emisiji RTV "Dukađini" ponovio da bi trebalo da bude jasno da taksa neće nestati bez priznavanja, ali prema njegovim riječima, "postoje mogućnosti da se obustavi ako se pripremi ugovor o međusobnom priznavanju Kosova i Srbije".

"Kada sam napisao prvo pismo kao odgovor na međunarodni plan da pokažem da Kosovo nije za blokiranje procesa, rekao sam da ako predsjednik Tramp pozove strane, odmah ukidamo taksu, jer bi značilo da postoji nešto ozbiljno - postoji ugovor", precizirao je Haradinaj.

On je rekao da Kosovo nije zatvorilo vrata za taksu, ali da dužina procesa dijaloga daje Beogradu mogućnost da konsoliduje međunarodnu poziciju, prenosi RTS.

"Rekao sam Amerikancima i Englezima da prisile Srbiju da prestane da kupuje oružje u Moskvi u vrijednosti robe koju prodaje na Kosovu, a mi ćemo takođe razmotriti naš stav o taksi", rekao je Haradinaj.

Ostavi komentar

0/300