Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Savez antifašista Srbije pozdravlja odlučno reagovanje CG protiv namjeravanih terorističkih akata

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Savez antifašista Srbije pozdravlja odlučno reagovanje CG protiv namjeravanih terorističkih akata

Savez antifašista Srbije pozdravlja, kako navode, pozdravlja odlučno reagovanje Crne Gore protiv namjeravanih terorističkih akata"četničkih organizacija  usmjerenih na rušenje ustavnog poretka Crne Gore, promjenu njene spoljnopolitičke orijentacije, fizičku likvidaciju njenih najviših predstavnika i razaranje njene privrženosti antifašizmu i slobodarskim tradicijama".

"Ti tobožnji branioci srpskog naroda i samozvane vojvode  toliko su bili ubijeđeni u uspjeh svog terorističkog poduhvata da su 
danima prije 16. oktobra 2016. godine, preko tabloidnih medija u Srbiji i  u regionu, zasipali javnost tvrdnjama da tzv. Demokratski front „sigurno osvaja vlast“ u Crnoj Gori, da je poraz Demokratske partije socijalista i Đukanovića „gotova stvar“ te da je došao kraj 
„posljednjem staljinističkom režimu“ u Evropi. Danas, suočeni sa propašću svojih planova i raskrinkani na jednom od najkorektnijih inajtransparentnijih sudskih procesa, oni kukavički beže od sopstvene  odgovornosti, prijete prolivanjem krvi i skidanjem glava i nastoje da i Srbiju uvuku u svoje paklene planove", navedeno je u saopštenju Saveza.

Nažalost, u tome, kako dodaju iz Saveza imaju podršku i određenih snaga ekstremne desnice u Srbiji koje tvrde da je presuda Višeg suda u Podgorici „izrečena po mafijaškom principu“ i da je njome „nastavljena represija protiv Srba“.

"Savez antifašista Srbije upozorava državne organe Republike Srbije da ne nasednu na ove provokacije i da ne dozvole da Srbija bude uvučena u mračne planove ekstremne desnice. Šta više, neophodno je da državni organi Srbije osujete i spreče svaku materijalnu i političku podršku i pomoć koju neke reakcionarne snage iz Srbije obilato pružaju ostrašćenim desničarima u Crnoj Gori radi destabilizacije političkog života u njoj".

Savez antifašista Srbije upozorava da bi destabilizacija Crne Gore neizbježno izazvala duboke poremećaje u cijelom regionu i u samoj Srbiji, a srpski narod bi ponovo bio izložen osudi međunarodne zajednice kao faktor remećenja mira i destabilizacije Evrope.

 

Ostavi komentar

0/300