19 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otac Tijane Jurić: Ovo je trebalo da bude pobjeda jedne ideje, nije ispalo tako

Izvor: Screenshot/TV Prva

Region

Comments 0

Otac Tijane Jurić: Ovo je trebalo da bude pobjeda jedne ideje, nije ispalo tako

Izvor: B92

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" koji je pokrenuo inicijativu u Srbiji da se za ubice i silovatelje djece uvede kazna doživotnog zatvora govorio je za Tanjug.

On je rekao da je želio da se oko tog prijedloga svi ujedine.

Skupština Srbije je u okviru izmjena Krivičnog zakonika danas usvojila izmjene Krivičnog zakonika Srbije kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna kazna zatvora za najteža krivična djela.

"Osjećam se čudno i pomiješana su mi osjećanja. Ovo je trebalo, i na neki način i jeste, da bude pobjeda građana koji su se udružili oko jedne ideje - da se zaštite djeca. Sa druge strane, osećam gorak ukus, zato što sam smatrao da to ne smije da se ispolitizuje, a na kraju nije ispalo tako", rekao je Jurić.

Na pitanje kako tumači to što su pojedini poslanici podržali inicijativu, ali se nijesu pojavili na glasanju, Jurić kaže da je smatrao da će bezbjednost najmlađih ujediniti društvo, a da se ispostavilo da nije tako.

"Želim da zahvalim svima koji su podržali ovaj zakon u momentu kada je njima odgovaralo. Neka im bude na savijesti zato što danas nisu bili u skupštini", rekao je Jurić.

Za izmjene Krivičnog zakonika danas su glasali poslanici vladajuće većine, prisutni poslanici Srpske radikalne stranke, poslanik Djorđe Vukadinović, poslanice LSV Olena Papuga i Nada Lazić, dok je poslanik DS Radoslav Milojičić prvo najavio podršku, ali je ipak odlučio da ne glasa.

Dio opozicije koji bojkotuje parlament nije ni danas bio u skupštini, a među njima je bilo onih koji su potpisali inicijativu Igora Jurića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR