13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić o saopštenju Kvinte o izborima na Kosovu: Ništa gluplje nisam pročitao

Izvor: Foto: Beta/AP

Region

Comments 0

Vučić o saopštenju Kvinte o izborima na Kosovu: Ništa gluplje nisam pročitao

Izvor: N1

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je iznenađen saopštenjem zemalja Kvinte u kom su naveli da su izbori na sjeveru Kosova protekli mirno, ali da nedostaci u izbornom procesu koji se odnose na pritiske na glasače, neažurirane biračke spiskove i ograničenu političku participaciju pokreću pitanja o ukupnom demokratskom procesu.

 On je novinarima u Novom Sadu kazao i da "nije ništa gluplje pročitao".

"Želim da im čestitam na njihovoj inventivnosti. Ja ništa gluplje u svom životu nisam pročitao", rekao je Vučić.

On je negodovao zbog dijela zajedničkog saopštenja ambasada zemalja Kvinte (Francuske, Njemačke, Italije, Velike Britanije i SAD) u kom podsjećaju na preporuke posmatračke misije EU iz 2017. i pozivaju na hitnu primjenu tih preporuka.

Vučić je rekao da su sve zemlje Kvinte poslale svoje posmatrače ne bi li pronašle nekakvu nepravilnost i grešku za koje bi optužile Srbe, ali da nisu uspjeli da nađu ništa, pa su zato u saopštenju morali da kažu da je bilo pritisaka 2017.

"Zamislite vi mene pitate nešto, a ja vam kažem ali da vas podsjetim 2017. je bilo suprotno od toga. Kakvog to smisla ima", pitao je Vučić.

Upitan da prokomentariše pisanje medija da su na izbore na sjeveru izašli samo oni koji su imali nekakav interes, Vučić je upitao da li je 25.000 ljudi imalo lični interes i da je u izborima 19. maja učestvovalo više birača nego na prethodnim izborima.

Vučić je rekao da opozicija nema drugi način da objasni svoj neuspjeh i to što je Srpska lista dobila 22 odsto više u odnosu na prošle izbore.

On je kazao i da sjednica Skupštine o Kosovu nije nikakav trik.

Kaže i da svaki dan sluša kritike i optužbe kako ne želi i nema hrabrosti da se pojavi pred političkim protivnicima upravo po pitanju Kosova.

"Kad odem da razgovaram sa predstavnicima SPC, kažu: 'Što razgovaraš sa crkvom, treba da ideš u parlament'. Onda kažem da dolazim u parlament, da odgovorim na pitanja, da podnesem izvještaj, a onda kažu da je to sad trik. A kakav trik", upitao je Vučić.

On je rekao da će u petak u Beogradu sa Srpskom listom otvoreno razgovarati o svemu.

"Mi moramo da sa jedne strane pokažemo odlučnost u želji da opstanemo na svojim vjekovnim ognjištima, a sa druge strane, moramo da pokažemo i uzdržanost, smirenost, trpejivost i dovoljno pameti koju nismo uvijek, i u svakom istorijskom trenutku imali", rekao je Vučić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR