6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić odgovara ambasadi SAD: Ima još jedna Frenklinova mudra poruka

Izvor: Foto: Instagram/B92

Region

Comments 0

Dačić odgovara ambasadi SAD: Ima još jedna Frenklinova mudra poruka

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odgovorio ambasadi SAD u Beogradu objasnivši zašto je na novčanici od 100 dolara napisao "Kosovo je Srbija" i potpisao se.

Naime, šef srpske diplomatije priključio se internet izazovu i na novčanici od 100 dolara, s likom Bendžamina Frenklina, napisao "Kosovo je Srbija". Ideja te akcije je da se ta poruka širi, budući da novčanice ide "iz ruke u ruku".

Nakon objavljivanja te fotografije reagovala je i ambasada SAD koja mu je poručila da bi trebalo da razmisli o riječima Frenklina.

"Umjesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: 'Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susjedima'", navodi se u odgovoru Ambasade SAD u Beogradu za Radio Slobodna Evropa.

Sada je Dačić odgovorio ambasadi, rekavši za Sputnjik da "ne da nije uništio novčanicu od sto dolara, niti uvrijedio Bendžamina Frenklina, već je postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog američkog velikog naučnika i državnika".

"Srbija će se uvijek boriti protiv svake poročne i lažne narko države i uvijek ćemo težiti miru sa svim susjedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susjednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao što to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije".

Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić je podsjetio na još jednu mudru poruku Bendžamina Frenklina koja glasi: "Onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR