Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Avganistanac negira povezanost sa ubistvima u Beogradu, određen mu pritvor

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Avganistanac negira povezanost sa ubistvima u Beogradu, određen mu pritvor

Avganistanac A.S. (39) negirao je na saslušanju Višem javnom tužilaštvu da je podstrekavač ubistava dvojice sunarodnika koja su se dogodila u Beogradu.

Nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, predloženo je da mu se odredi pritvor, a sud je prijedlog usvojio, rekla je portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Pritvor mu je određen po svim zakonskim osnovima- zbog opasnosti od bjekstva, da ne utiče na svjedoke, da ne ponovi krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti.

A.S. terete za podstrekivanje na teško ubistvo i to iz koristoljublja i radi prikrivanja drugog krivičnog djela.

Sumnja se da je on početkom juna ove godine došao u sukob sa sunarodnikom iz Avganistana K.K. (20) zbog novca dobijenog od krijumčarenja ljudi i da je potom ponudio 300 eura sednaestogodišnjem državljaninu Avganistana da izvrši ubistvo K.K.

On je to i uradio 5. juna sa još jednim maloljetnikom iz Avganistana, sumnja policija.

Nakon hapšenja maloljetnika zbog sumnje da je izvršio ubistvo u saizvršilaštvu, A.S. je kako se sumnja, u strahu da će biti uhapšen drugi maloljetnik i da će tom prilikom otkriti ko je nalogodavac, dao novac jednoj osobi da ga ubije, što je on 6. juna i učinio.

Prvo ubistvo dogodilo se 5. juna u Karađorđevoj ulici gdje je K.K. na smrt uzboden, a drugo sjutradan u Krnjači.

Avganistanac A.S. (39) negirao je danas na saslušanju da je podstrekavač ubistava svojice sunarodnika koja su se dogodila u Beogradu.

Ostavi komentar

0/300