Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ako u Srbiji budete palili mašinu ili usisavali u neprikladno vrijeme, pušili u liftu, bićete kažnjeni

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: CdM

Ako u Srbiji budete palili mašinu ili usisavali u neprikladno vrijeme, pušili u liftu, bićete kažnjeni

Stanovnike stambenih zgrada u Srbiji uskoro očekuju novi propisi o stanovanju. Naime, od 1. jula, po novom Zakonu, komšija će imati pravo da pozove komunalnu policiju ukoliko susjedov pas bude glasno lajao, veš-mašina bude radila u neprikladno vrijeme, ili ako se usisava poslije 23 sata.

Komunalna policija će moći uskoro da pokuca na vrata građana ukoliko njihov ljubimac lavežom bude smetao komšiji ili ostavlja “nered” iza sebe. Takođe, kazne se pišu ako komšija nije zadovoljan jer se suši veš na terasi, puši u hodniku, obavljaju radovi van dozvoljenog vremena, pa čak i ako su djeca nemirna, prenose srpski mediji.

Konkretno, za pušenje u liftu ili na stepenicama predlog kazne su 5.000 dinara, odnosno oko 45 eura. Ukoliko se trese tepih ili mrve sa terase i kroz prozor, kazna je do 25.000 dinara, odnosno oko 200 eura.

U Beogradu za skakanje u stanu kazna je 5.000 dinara. Ukoliko se djeca igraju loptom, to će roditelje koštati 5.000 dinara.

Nekada se ranije kretalo na posao, pa se sa poslom ranije i završavalo. Dosadašnji kućni red od 14 do 17 sati je zbog toga imao smisla.

Sada se kasnije ide na posao, pa tako i kasnije dolazi kući, zbog čega je ova satnica pomjerena i važi od 16 do 18 sati.

U vrijeme kućnog reda nije dozvoljena jačina zvuka veća od 30 decibela, što zbunjuje, jer buka koju pravi komarac je 40 decibela.

Ostavi komentar

0/300