Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Patrijarh Irinej: Episkopi i vjernici u CG imaju moju podršku da brane svetinju životom

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: kurir

Patrijarh Irinej: Episkopi i vjernici u CG imaju moju podršku da brane svetinju životom Foto: Beta

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej rekao je da episkopi i vjerni narod u Crnoj Gori, koji su najavili da će čak i životima braniti ugrožene svetinje, imaju njegovu podršku.

„Naravno da podržavam naše episkope i srpski narod i molim se za njih. To je jedno bezakonje koje dolazi od ljudi (Mila Đukanovića, prim. aut.) koje ne može niko da shvati, kao ni to šta je razlog i motiv tome“, kazao je patrijarh Irinej..

Mitropolija Crnogorsko primorska organizuje, kako navode, veliki narodni sabor za odbranu vjere 15. juna nakon što je Vlada utvrdila Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovesti kojem se oštro protive.

Prijedlog zakona predvidja da sve vjerske zajednice, medju kojima je i Srpska pravoslava crkva, moraju dokazati da su prije 1918. bili vlasnici crkvene imovine, inače će im biti oduzeta.

Komentari

Milica*nk,

Isuse, zastiti nas od svih onih koji zele da nam naude I sacuvaj Crnu Goru od nas samih (I OD SPC) Amin..

Podrska Predsjedniku,

Cetnicka crkva, inspiratori svih zlocina na prostoru ex Yu.

Irac_CG,

Kome vi to prijetite?? Nek vas je ne znam kolko Crnogoraca je Bogu Hvala vise,dali stvarno mislite da bi mi utekli i pustili vas da nam palite Drzavu?? Nemate vise ni sloba ni jna da se busate

Spuz ceka ove patrijote !!!!,

@98dgoricanin,U spus treba da idu kriminalci koji su pokrali c goru 30 gd u spuz treba da ide marovici,Koverta za izbore i kradje mnogo njih iz vladajuce partije sto ih brane partijski vojnici, i agencija i tuzilastvo nto su zarobljene istitucije direkno odgovorne za kriminal i razne koverte .

Podgoricanin,

@Marko ovo nije 1918 I ovaj put neće Srpska vojska umarširati i praviti ono što su radili te godine. Ovaj put je sasvim drugačije. Ajde junače dođi i pokaži ja o to oružje? Samo se busate a onda bježanija.

Draško,

Oni bi branili sve "do poslednjeg Crnogorca". Ajde dođi ti pope da daš život za tuđe svetinje, a ja ću ti dati podršku da ih životom braniš. Lako je davati podršku nekome da daje život a iz daljine mu davati podršku. Nije niko lud da gine a ti da ga "sokoliš".

danilo s.,

Važno je ne nasjedati na ove laži i provokacije. Sve po pravu - crkvenom (Zahtjev Vaselejsnkom Patrijarhu da se obnovi autokefaknost CPC) i, paralelno, po novom Zakonu o slobodi vjeroispovjesti. Neka oni pokušaju sa nasiljem i kršenjem zakona. Onda država treba da upotrebi svoju moć.

98dgoricanin,

@Naucili kriminalom da sticete imovinu pocevsi . Vjeruj mi da će se umiriti. Svaki oružani otpor zna se što sleduje toga ko krene na policiju oružjem. Samo neka se izglasa zakon ima da se umire ako ne žele da po u na privremeni boravak u Spuž

Marko,

@Podgoricanin,Branicemo svoju imovinu crkve od otimacina "Zivotima"" a ti i slicni tebe stanite na crtu junaci !!!

Naucili kriminalom da sticete imovinu pocevsi .,

@Podgoricanin, Nece ovo proci tako lako bice tu svega gubice se glave i zivote za svoju imovinu pa stanite na crtu podgoricanine !!!!! Dosta je kradje bilo sad ostala jos crkvena imovina tudja pljackasi .

Ostavi komentar

0/300