Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Uhapšene policijske službenice u Srbiji: Falsifikovale dokumenta i ukrali identitet za Crnogorca

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Uhapšene policijske službenice u Srbiji: Falsifikovale dokumenta i ukrali identitet za Crnogorca

Tri osobe uhapšene su u Novom Sadu, od kojih dva policijska službenika i jedan crnogorski državljanin, zbog sumnje da su izvršili krivična djela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i falsifikovanja isprava.

Pripadnici policije u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podnijeli su krivične prijave protiv policijske službenice J. P. iz Policijske uprave Novi Sad, crnogorskog državljanina M.V. i policijske službenice Z. D, saopštio je MUP Srbije.

Uhapšena službenica J. P je na zahtjev N. B, a u saradnji sa koleginicom Z. D. izdala lična dokumenta na ime Miloša Begovića s ciljem krađe identiteta. N. B. je pribavio falsifikovani ugovor o kuporodaji nepokretnosti na teritoriji Novog Sada, falsifikovanu italijansku ličnu kartu, izvode iz matične knjige rođenih i knjige državljana, navodi se u saopštenju MUP.

Osumnjičeni N. B. za tu uslugu je obećao policijskoj službenici J. P. 1.500 eura.

U saopštenju se dodaje da je osumnjičeni crnogorski državljanin M. V, 6. juna podnio falsifikovanu dokumentaciju sa zahtjevom za izdavanje ličnih dokumenata, na osnovu kojih mu osumnjičena Z. D. izdala ličnu kartu, 8. juna, sa fotografijom M. V, a na ime Miloša Begovića i primila zahtjev za izdavanje putne isprave, koju mu se izdaje 11. juna 2019, saopštio je srpski MUP, a prenose tamošnji mediji.

Policija je osumnjičenim J. P, N. B. i M. V. odredila zadržavanje do 48 sati i oni će nakon toga, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok je protiv Z. D. podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Ostavi komentar

0/300