Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Objavljeno Dodikovo pismo Tačiju: Oduševljen što ga poziva!

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: klix.ba

Objavljeno Dodikovo pismo Tačiju: Oduševljen što ga poziva! Foto: Klix

Klix.ba ekskluzivno je objavio fotografiju pisma predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju na samit Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), a koji se ove godine održava u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je Klix.ba objavio informaciju da je Dodik uputio poziv kosovskom predsjedniku, iz kabineta predsjedavajućeg Dodika stigla je reakcija u kojoj se kaže da Kosovo nije pozvano kao nezavisna država, već kao "nedefinisani subjekt s fusnotom".

Ipak, način na koji se Dodik obraća u pismu Tačiju govori da je Dodik "oduševljen što ima čast da pozove kosovskog predsjednika". 

Tako na početku pisma kaže da ima čast da pozove Tačija na konferenciju u Sarajevo 9. jula.

"Oduševljen sam što vas mogu pozvati na večeru za čelnike delegacija koje organizuje Predsjedništvo BiH 8. jula", kaže se, između ostalog, u pismu. 

Na kraju pisma Dodik naglašava važnu ulogu Tačija na međunarodnom niovu te ističe da će lični dolazak Tačija u Sarajevo na konferenciju značajno doprinijeti definisanju izazova s kojima se suočava kontinent.

Dodik je u pismu istina izbjegao da na neki način spomene Kosovo, ali je evidentno da nije odolio da pošalje srdačan poziv predsjedniku Kosova.

Ipak, Dodik u pismu nije spomenuo ni famoznu fusnotu o kojoj je govorio u kontekstu da BiH nije priznala Kosovo.

Ostavi komentar

0/300