Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Dačić: Srbija protiv zaoštravanja odnosa sa Crnom Gorom

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: tv1.ba

Dačić: Srbija protiv zaoštravanja odnosa sa Crnom Gorom

Srbija je apsolutno protiv zaoštravanja odnosa sa Crnom Gorom, kao i zaoštravanja odnosa između srpskog i crnogorskog naroda, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i izrazio očekivanje da će Crna Gora poštovati prava srpskog naroda koji živi na njenoj teritoriji.

 Dačić, upitan kakvo mišljenje Venecijanske komisije očekuje po pitanju prijedloga Zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori, rekao je da ne zna kakvo će mišljenje biti i da se nada da će ono biti takvo da spriječi moguće probleme.

 "Imajući u vidu da tu nije riječ o nekim uvezenim Srbima, nego o Srbima koji žive vjekovima u Crnoj Gori i kojih po popisu ima više od 30 odsto, očekujemo da država Crna Gora ima u vidu tu činjenicu i prava srpskog naroda koji tamo živi", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa norveškom ministarkom spoljnih poslova Inom Eriksen Sorajde.

 Dodao je da Srbija očekuje i da se izbjegavaju stvari koje mogu da izazovu velike sukobe.

 "Zato se i nadamo da će i mišljenje Venecijanske komisije biti takvo da spriječi moguće probleme povodom tog zakona", rekao je Dačić.

Komentari

Posmatrac,

Daco, nema tu nikakvih "vekova". Srbi u Crnoj Gori su politicka tvorevina. Nema uvezenih Srba ali ima uvezene velikosrpske ideologije i asimiliranih Crnogoraca.

mr,

Samo "krpa od čovjeka" moze u roku od nekoliko dana davati ovako razlicite izjave. Od "lajanja", do lizanja!

Ostavi komentar

0/300