9 °

max 14 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pripadnici JSO pravosnažno oslobođeni optužbi za pobunu

Region

Comments 0

Pripadnici JSO pravosnažno oslobođeni optužbi za pobunu

Izvor: b92

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio sedmoricu pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) od optužbi za oružanu pobunu jedinice 2001. godine.

Ovom odlukom odbijena je kao neosnovana žalba tužioca za organizovani kriminal i potvrđena prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu iz jula prošle godine.

Optužbi su oslobođeni nekadašnji komadanti JSO Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović, kao i pripadnici jedinice Dragoslav Krsmanović, Veselin Lečić, Dragiša Radić, Vladimir Potić i Mića Petraković.

U detaljnom obrazloženju odluke Apelacionog suda, navodi se da je prvostepeni sud pravilno postupio kada je okrivljene oslobodio od optužbe da su izvršili krivično djelo oružana pobuna, s obzirom na to da izvedenim dokazima u toku ovog krivičnog postupka nije utvrđeno da su okrivljeni učinili to krivično djelo.

"Do ovakvog zaključka prvostepeni sud je došao pravilnom ocjenom izvedenih dokaza, cijenjenih kako pojedinačno, tako i u njihovoj međusobnoj povezanosti, te je u sklopu odbrane okrivljenih, dao za svoje činjenicno-pravne zaključke dovoljne, jasne i argumentovane razloge, koje u svemu kao pravilne prihvata i Apelacioni sud", navodi se u obraloženju.

Ulemek i Jovanović u zatvoru u Požarevcu u strogom režimu izdržavaju kazne od po 40 godina zatvora na koje su osuđeni zbog više teških krivičnih djela pored ostalih i za ubistvo premijera Zorana Ðinđića.

Ostali optuženi su se branili sa slobode.

Tokom suđenja optuženi su tvrdili da je bila riječ o protestu, a ne o pobuni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR