8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prijetnje i uvrede Šešelja u Skupštini, od predsjedavajućeg samo - hvala, profesore

Region

Tag Video
Comments 0

Prijetnje i uvrede Šešelja u Skupštini, od predsjedavajućeg samo - hvala, profesore

Izvor: N1

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Uvrede u prvom planu, zakoni kao i same teme sjednica - u drugom. Tako već mjesecima izgledaju zasijedanja Skupštine Srbije.

Spodobe, izdajnici, ustaše, narkomani - češće se čuje za govornicom parlamenta nego obrazloženja članova zakona i stvarnih pitanja poslanika članovima Vlade.

Na uvrede i prijetnje izrečene u najvišem zakonodavnom tijelu niko od nadležnih državnih organa ne reaguje.

"Riječ ima profesor doktor Vojislav Šešelj", rekao je predsjedavajući u Skupštini.

"Ta Snežana Čongradin koja liči na mugosa, ona kaže Srbija je izvršila genocid, a ja bih svakog takovog novinara koji ovo napiše poslao na 20 godina robije. Ružnija je i od Đilasa i od Boška Obradovića i od Sergeja Trifunovića, Vuka Jeremića, ružnija je od sve četvorice", izgovorio je tokom izlaganja Šešelj.

"Hvala, profesore Šešelj", rekao je predsjedavajući Skupštine.

Hvala, profesore - bila je jedina reakcija potpredsjednika skupštine Vladimira Marinkovića na vrijeđanje i prijetnje upućene novinarki Danasa.

Snimak možete pogledati OVDJE.

Njegov kolega, potpredsjednik skupštine iz SPS, Đorđe Milićević kaže da nije predsjedavajući kriv, već da je poslovnik nedorečen.

"Nisam prisustvovao tom dijelu sjednice, ne mogu da preciziram šta je gospodin Šešelj govorio, rekao sam da svako odgovara za izgovorenu riječ i za svoje postupke, ali sam vam rekao da je poslovnik i tom dijelu, kada govorimo o postavljanju poslaničkih pitanja, nedorečen", kaže Milićević.

Ako je poslovnik nedorečen, zakoni nijesu, kaže Aleksandra Jerkov iz Demokratske stranke, koja je i sama često na meti Šešeljevih napada, ukazujući da je problem mnogo širi.

"On je osuđeni ratni zločinac koji sjedi u skupštini, iako zakonski na to nema pravo i koji sa te pozicije narodnog poslanika, vrijeđa, prijeti, maltretira, mrzi, i sve što već radi decenijama, međutim naš problem je mnogo veći od Vojislava Šešelja i on se zove pravna država, a njega vidimo svakog momenta kada on takve stvari radi, a niko na to u državi ne reaguje", rekla je ona.

Jedina skupštinska reakcija na Šešeljevo izlaganje došla je od samih radikala koji su nezadovljni onima koji su uvrede osudili.

"Juče se razbuktala ta masa... sinoć na druševnim mrežama, danas i na mrežema i u antidržavnim, a ja kažem i antisprskim medijima", rekla je Radeta u Skupštini. Milićević je na to odgovorio - hvala, koleginice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR