Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Stigla reakcija iz Vašingtona: Dačić se miješa u unutrašnja pitanja SAD-a

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Tanjug/B92

Stigla reakcija iz Vašingtona: Dačić se miješa u unutrašnja pitanja SAD-a Foto: Screenshot YouTube

Majkl Karpenter smatra da je najava da će Dačić organizovati srpsku dijasporu kako bi na izborima podržala Trampa znak da želi da se miješa u unutrašnju politiku.

"Srpski ministar spoljnih poslova planira da se miješa u američku unutrašnju politiku tako što će okupiti srpske Amerikance da podrže Trampa 2020", naveo je bivši savjetnik nekadašnjeg američkog potpredśednika Džozefa Bajdena, inače aktuelnog kandidata Demokratske stranke za predśedničku nominaciju na svom Tviter nalogu i podijelio Dačićevu izjavu.

Karpenter je dodao i da lično misli da Dačić čini veliku grešku, a kad je riječ o američkoj podršci evropskom putu Srbije, ona, po riječima Karpentera, treba da ostane rezultat dogovora dvije najveće partije u SAD-u.

Dačić je juče izjavio da će organizovati Srbe koji žive u SAD da na predśedničkim izborima u toj zemlji formalizuju podršku Trampu.

"Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji", naveo je Dačić i istakao da u Americi živi 650.000 Srba.

Ostavi komentar

0/300