Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Muškarac u Puli naručio ubistvo muškarca, žene i njihovog djeteta

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Muškarac u Puli naručio ubistvo muškarca, žene i njihovog djeteta

Državno tužilaštvo u Puli ispitalo je 60-godišnjaka kojeg sumnjiči za tri kaznena djela.

Između ostalog, osumnjičeni je od 40-godišnjaka zatražio da likvidira supružnike i njihovo dijete, što je ovaj odbio. Određen mu je istražni zatvor.

Prvo je pitao čovjeka hoće li ih ubiti, a zatim im je i sam prijetio.

DORH je u saopštenju objasnio šta se dogodilo.

"Županijsko državno tužilaštvo u Puli je, nakon prvog ispitivanja 60-godišnjeg hrvatskog državljanina, donijelo rješenje o sprovođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela protiv života i tijela teškim ubistvom u pokušaju''- naveli su i dodali:

''Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 3. avgusta 2019, u nakani da iz niskih pobuda, liši života 57-godišnjeg hrvatskog državljanina i njegovu 51-godišnju vanbračnu suprugu, hrvatsku državljanku, te njihovo zajedničko dijete, pitao 40-godišnjeg hrvatskog državljanina bi li za njega lišio života navedene osobe ili pronašao nekoga da to učini, a što je 40-godišnjak izričito odbio i obavijestio žrtve. Osnovano se sumnja i da je 3. avgusta 2019, 51-godišnjakinji govorio da će ubiti nju i njenog vanbračnog supruga, a zatim istog dana, govorio to 40-godišnjaku kako bi on to prenio 57-godišnjaku i njegovoj porodici, da će ih ubiti, te mu pokazao prepravljani plinski pištolj.

Osnovano se sumnja da je 60-godišnji okrivljeni 4. avgusta 2019, suprotno odredbi člana 7. stav 1. točke 11. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao u svom stanu prepravljeni plinski pištolj u koji je umetnuo užlijebljenu čeličnu cijev, kalibra 7,65 mm, a takvo oružje spada u kategoriju A koju građani ne smiju držati.

Na prijedlog ovog državnog tužilaštva, sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola odredio je istražni zatvor protiv okrivljenika na temelju čl. 123. st. 1. toč. 2 i 3. ZKP/08.", stoji u saopštenju DORH-a.

Ostavi komentar

0/300