Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Zagreb: Trojica državljana Srbije pretukli 80-godišnjaka, preminuo u bolnici

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Zagreb: Trojica državljana Srbije pretukli 80-godišnjaka, preminuo u bolnici

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke otvorili su kriminalističku istragu protiv trojice državljana Srbije (48,31,53) zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo „razbojništvo“ sa smrtnom posljedicom oštećenog 80-godišnjaka, saopšeno je iz zagrebačke policije.

Istraga je utvrdila da su osumnjičeni početkom marta 2019. iza ponoći na području Trešnjevke došli u kuću gdje odvojeno, svaki u svom stanu, stanuju dvojica braće (80,78) za koje su osumnjičeni, kroz poznanstvo s osobama sumnjivog ponašanja, od ranije imali saznanja da stariji brat posjeduje veće novčane iznose.
 
Tom prilikom osumnjičeni 53-godišnjak je, prema ranijem dogovoru s ostalom dvojicom, ostao u dijelu kuće u kojem stanuje 78-godišnjak zadržavajući ga u tom prostoru kako ne bi mogao upozoriti brata o tome što se događa.

Za to vrijeme, druga dvojica osumnjičenih otišla su do stana starijeg brata, pozvonili i ušli s namjerom da se domognu njegovog novca.

Po ulasku u stan zadali su mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu, a potom u potrazi za novcem ispreturali stvari po kući. Za sat - od ponoći do jedan sat nakon ponoći, osim što su ga fizički povrjeđivali, vezali su ga uporni u namjeri da pronađu novac u čemu su, na kraju i uspjeli.

Za sada se još uvijek radi o neutvrđenoj količini novca.
 
Odmah potom, njih su se dvojica vratili u dio kuće, odnosno stambeni prostor gdje ih je čekao treći osumnjičeni koji je cijelo vrijeme zadržavao 78-godišnjaka, mlađeg brata od oštećenog, kako ne bi izašao i pomogao bratu, ostavivši oštećenog u teškom stanju.

Tada su se sva trojica udaljila s mjesta događaja odnoseći sa sobom za sada neutvrđeni iznos novca dok se mlađi brat odmah uputio do stambenog prostora svog starijeg brata kojeg je pronašao ga bez svijesti na podu, zavezanog i teško povrijeđenog zbog čega je odmah pozvao policiju.  

Komentari

mne,

glava me zaboli..ne Kapiram nista..

Ostavi komentar

0/300