16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zabrana sušenja veša i u Šibeniku, građani ogorčeni

Izvor: Foto: Screenshot Youtube

Region

Comments 0

Zabrana sušenja veša i u Šibeniku, građani ogorčeni

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Stanovnici Šibenika su ogorčeni jer bi uskoro u njihovom gradu moglo da bude zabranjeno sušenje odjeće pod prozorima ili na čuvenim tiramolama.

Kako javljaju hrvatski mediji, Šibeničani se bune jer su tiramole dio njihove kulture. Staro jezgro Šibenika, kao i brojni drugi hrvatski gradovi na obali prepoznatljivi su po tiramolama ili užetu na kojem se suši veš. 

Obično se postavljaju između dva suprotna prozora dvije kuće ili zgrade. Čuvene tiramole na kojima Dalmatinke stavljaju opranu odjeću u nekim gradovima i na nekim ostrvima zabranjene su novim izmjenama Zakona o komunalnom redu početkom avgusta, prenosi klix.ba. 

Šolta, Rijeka, Kolan na Pagu, Mljet, Kaštela i Osijek najavili su novčane kazne ako veš bude vidljiv ispod prozora, što bi uskoro moglo da zadesi i stanovnike Šibenika. 

Kazne se kreću i do 2.000 kuna, a odluka je usklađena sa direktivama Evropske unije. Građani koji su se suočili sa novim zakonom poručuju da im gradovi nabave sušilice i nađu mjesta za njih. 

Iako je u mnogim mjestima u Hrvatskoj zabranjeno sušenje veša ispod prozora, stanovnici Splita još mogu da prostiru veš na tiramolama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR