13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zoran Marjanović ostaje u pritvoru, čeka se potvrđivanje optužnice

Region

Comments 0

Zoran Marjanović ostaje u pritvoru, čeka se potvrđivanje optužnice

Izvor: Blic

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Viši sud u Beogradu produžiće Zoranu Marjanoviću pritvor do 10. aprila, te će on drugu godišnjicu ubistva svoje supruge za koje je osumnjičen, dočekati u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu, saznaje "Blic".

Zoranu Marjanoviću 10. marta ističe pritvor od šest mjeseci od trenutka kada je uhapšen, te u vezi sa tim Više javno tužilaštvo predložilo je sudu produženje pritvora Marjanoviću. Kako "Blic" saznaje, prijedlog je usvojen, a Marjanović će sa sigurnošću, još minimalno mjesec biti u pritvoru.

On se u ćeliji Centralnog zatvora u Beogradu nalazi od 15. septembra 2017. godine zbog sumnje da je svoju ženu, pjevačicu iz Borče Jelenu Krsmanović u aprilu 2016. ubio u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči.

Takođe, Marjanović će u pritvoru dočekati i potvrdu optužnice koja je početkom febrauara ove godine podignuta protiv njega.

Iako je Marjanović od samog pokretanja istrage koja se vodila kako bi se dokazala njegova krivica u monstruoznom ubistvu žene, konstantno tvrdio da je on nije ubio, nalazi vještaka, biološki tragovi, ali i svjedočenja raznih svjedoka, ukazali su na njegovu umiješanost u ovaj zločin.

Kako je "Blic" pisao, blato na pantalonama, krv u "mercedesu", telefon na mjestu zločina tri su najjača dokaza protiv Zorana Marjanovića u optužnici napisanoj na više od 30 strana u koju je "Blic" imao uvid.

Vještačenja koja su izvedena tokom istrage ubistva Jelene Krsmanović dovela su do krucijalnih dokaza koji terete Zorana Marjanovića. Najveći od tih dokaza je blato na Zoranovim pantalonama koje odgovara blatu iz kanala u kojem je pjevačica pronađena mrtva 2. aprila 2016. 

Kako stoji u optužnici koja je podignuta protiv njega, vještačenje blata obavio je Nacionalni kriminalistički tehnički centar 4. septembra 2017. samo 10 dana prije nego što će Zoran biti uhapšen.

"Prema nalazu i mišljenju NKTC proizilazi da sporni uzorci: trag zemlje sa desne nogavice Zorana Marjanovića visine 10,5 cm, trag zemlje sa desne nogavice visine 19 cm Zorana Marjanovića, trag zemlje sa lijeve nogavice visine 25,5 cm pantalona Zorana Marjanovića i uzorci zemlje iz kanala u blizini mjesta gdje je pronađeno tijelo oštećene imaju isti molekularni sastav", piše u optužnici.

Struktura blata mijenja se na svakih nekoliko metara, te je blato koje je pronađeno na pjevačicinoj kosi i blato sa Zoranovih pantalona istog sastava. To znači da je takva struktura blata samo tu na mjestu zločina i nigdje drugdje na nasipu.

Pored blata, dokaz koji ukazuje na to da je Zoran počinilac ovog monstruoznog krivičnog djela jeste pjevačicina krv na zadnjem sjedištu Marjanovićevog „mercedesa“.

- DNK izolovan s naslona zadnjeg sjedišta putničkog vozila marke "mercedes" pripada Jeleni Marjanović, a po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi - ukazuje tužilaštvo u optužnici protiv Marjanovića.

Da je počinilac ovog ubistva koje je potreslo Srbiju upravo Zoran Marjanović, kako pojašnjava tužilac, ukazuje njegova međusobna povezanost s dokazima.

Čeka se optužnica

Kako za "Blic" priča izvor blizak slučaju koji se vodi protiv Zorana Marjanovića, gotovo je izvjesno da će Viši sud potvrditi optužnicu koje je Tužilaštvo podiglo protiv njega.

- Pitanje je dana kada će ona biti potvrđena i kada će suđenje u ovom slučaju biti zakazano. Ako sve bude teklo kao do sada, suđenje možemo očekivati već na proljeće - priča sagovornik Blica i dodaje da će potvrdom optužnice Marjanoviću pritvor momentalno biti produžen još dva mjeseca.

Zoran isključio mobilni telefon

Jedan od dokaza je i vještačenje mobilnih telefona pokojne pjevačice Zorana Marjanovića, ali i njegovih članova porodice. Na osnovu tog vještačenja, kako stoji u optužnici, Zoran je svjesno isključio telefon čim je stigao na nasip da bi ga ponovo uključio u 17.04 na mjestu gdje je bazna stanica locirala pjevačicin telefon.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR