13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Tukao sam po 10 piva, pa bih onda prešao na votku, nekih djelova karijere se ni ne sjećam"

Fudbal

Comments 0

"Tukao sam po 10 piva, pa bih onda prešao na votku, nekih djelova karijere se ni ne sjećam"

Izvor: Mozzartsport.com

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Posljednje godine bile su vrlo teške za Rija Ferdinanda i njegovo troje djece. Prvo mu je 2015. od raka umrla supruga Rebeka Elison. Na ljeto 2017. na onaj svijet otišla je i majka Dženis Sent Ford, takođe od raka. Nije zato ni čudno što se Ferdinand poslije svega okrenuo neuobičajenim metodama kojima želi da spriječi mogućnost da mu djeca ponovo preživljavaju ovakve traume.

DNAfit zove se njegov posljednji “izum“. Nije baš da ga je Rio izumio, ali ga promoviše. Riječ je o paketiću čiji je zadatak da vam na osnovu vašeg DNK lanca pokaže šta biste trebalo da jedete i kako da trenirate da bi što duže proživjeli. Ni to ne treba da čuti, imao je Ferdinand i ranije slične poslovne zahvate, umio je da snimi dokumentarac o smrti supruge kako bi pomogao ljudima u sličnim situacijama, napisao je i knjigu na istu temu, potom je pokrenuo sopstvenu modnu liniju, radio kao TV komentator, dok u posljednje vrijeme predvodi kampanje protiv izlaska Velike Britanije iz Evropske unije i protiv korišćenja noževa u uličnim tučama.

Zanimljiv život dakle, mada će neko reći nije ni izbliza zanimljiv kakav je bio na početku igračke karijere. Promovišući DNAfit naime Ferdinand je u intervjuu za Gardijan prosto morao da se dotakne i igračkih dana. S obzirom da naučnici još nisu utvrdili da je DNAfit prava stvar, a ne prevara, Rio je upotrebio malo svog “delbojevskog“ šarma...

“Vjerujem mi, da sam imao ovo igrao bih duže, imao bih barem 100 utakmica za reprezentaciju Engleske“, uvjerava Ferdinand novinara Gardijana.

Uz pomoć stručnog saradnika Avroma Lasarova ide i dalje – valjda da pokaže dao zna o čemu priča – pa kaže da bi sada znao da je dobro da popije jednu čašu vina dnevno, jer bi alkohol u umjerenim količinima mogao da mu poveća nivo dobrog holesterola.

Priznaje ipak da je na početku igračke karijere i te kako znao da pretjeruje sa unosom alkohola. I dalje voli da popije čašu “ginis“ piva ili viski... A nekad?

“Pio sam mnogo kad sam bio mlađi. Po osam, devet, 10 krigli piva. Onda bih prešao na votku“, smije se Ferdinand.

“Mogao sam da pijem cio dan, legnem, probudim se i sve ispočetka. Kad sam bio mlađi. Sad kad me pitaju da li zbog nečega žalim, samo kažem da ne bih pio alkohol. Bio sam ludak. Dok sam igrao za Vest Hem... Čitavi djelovi karijere su jednostavno zamagljeni. Ljudi pričaju o nekim igrama, nekim rezultatima, a ja sjedim pored i klimam glavom, nemam pojma o čemu govore jer se ničeg ne sjećam“.

I tada je ipak bilo određenih ograničenja. Recimo, nije se pilo prije utakmica.

“Ne, uvijek poslije. Subotom ili neđeljom. Takva je bila kultura u Vest Hemu. Fudbal i piće u noćnom klubu. Podrazumijevalo se“.

U Mančester junajtedu doduše ozbiljnije priča. Tamo se tokom sezone nije smjelo piti. A kad dođe odmor.

“Ljeti bih pio po dvije neđelje bez prestanka“.

I to je Rio Ferdinand. Samo što je on bio dovoljno pametan da shvati kad je trenutak da se uozbilji.

Mozzartsport.com

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR