10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslije sedam mjeseci natezanja, danas konačni obračun Kontea i Čelsija

Fudbal

Comments 0

Poslije sedam mjeseci natezanja, danas konačni obračun Kontea i Čelsija

Izvor: Sportske.net

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Danas počinje obračun između Antonija Kontea i Čelsija, nije bilo dogovora poslije smjene 13. jula, gorkog rastanka u kome klub čak nije ni lijepim riječima ispratio trenera koji je u prvoj sezoni osvojio titulu, u drugoj FA kup, mada se tada Čelsi nije plasirao u Ligu šampiona.

Ali, Konteu je ostala još jedna godina ugovora, on je tražio da ga isplate u pitanju je nešto više od 11 miliona eura, koliko je trebalo da primi za posljednju sezonu.

Čelsi je odbio, oni tvrde da je svojim ponašanjem, prije svega porukom Dijegu Košti da ga otpisuje, oštetio finansijski klub i smanjio cijenu Brazilcu koji je na kraju za 66 miliona otišao, odnosno se vratio u Atletiko.

Zbog toga Čelsi ne želi da plati Italijanu posljednju sezonu. Njegov pravni tim traži osim para za posljednju godinu i naknadu štete, jer je Čelsi čekao da počnu pripreme polovinom jula i time, kako kažu Konteovi advokati spriječio njihovog klijenta da nađe novi posao.

Oni tvrde da je zbog toga ispustio klupu Reala, ali i da je imao ponudu da se vrati na mjesto italijanskog selektora.

Arbitražu čine trojica ljudi, po jedan koga je angažovala svaka strana i jedan neutralni, pokušaće da se dogovore oko visine odštete. Ako ne bude dogovora, čitav slučaj seli se na Viši sud.

Inače, od kada je Roman Abramovič na čelu Čelsija, smijenio je devetoricu trenera, računajući i Kontea, a potrošio je na prethodnu osmoricu oko 90 miliona eura za odštete.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR