11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Solskjer ima plan za Barselonu

Fudbal

Comments 0

Solskjer ima plan za Barselonu

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Sa golom zaostatka, ali i koferom punim optimizma Ole Gunar Solskjer je odveo Junajted u Barselonu na revanš četvrtfinala Lige šampiona.

Za Norvežanina je to povratak na mjesto uspjeha, drevni Nou Kamp na kojem je prije ravno 20 godina osvojio titulu prvaka Evrope u čudesnom finišu finala s Bajernom. Valjda i zato se Solskjer nada da će i sjutra uveče imati priliku da se raduje u nadoknadi vremena, kao u Parizu prije nekoliko neđelja.

Što je najvažnije, Ole je već isplanirao iznenađenje u svojoj glavi.

"Možemo da budemo u igri za plasman sjutra uveče dokle god budemo uspijevali da ne primimo gol. Ako u 93. minutu dobijemo slobodan udarac ili prekid sa strane vjerujem da možemo do gola i iznenađenja. Zato što smo i viši i snažniji od njih. Treba nam gol da se vratimo u igru, a ne bih se ljutio i da ga damo u posljednjoj sekundi jer smo fizički vrlo dobro pripremljeni", kaže Solskjer.

"Moramo da stvorimo dovoljno prilika za gol, ali i da ih spriječimo da oni iskoriste svoje. Zaostajemo za jedan gol poslije prvog poluvremena, ali ako u nastavku damo neki gol onda imamo šansu da prođemo", optimista je Solskjer.

Na pitanje kako dati gol Barsi, Norvežanin sleže ramenima.

"To je pitanje od milion dolara. I eto zašto su najbolji napadači na svijetu ujedno i najskuplji. Mi smo imali nekoliko dobrih prilika u prvoj utakmici, ali kada ne uspijete da savladate protivničkog golmana, onda nema ni golova. Znam da ćemo stvoriti šanse, opasni smo po svakog protivnika, samo je stvar u tome da se napadači skoncentrišu, udahnu duboko i iskoriste sve šanse", aludira Ole na utakmicu u Parizu kada je Mančester Junajted iz svakog šuta došao do gola. 

Ni ova konferencija nije mogla da prođe bez podsjećanja o njegovom herojstvu na Nou Kampu '99, ali Solskjer se nada da će njegove igrače ovog puta inspirisati herojstvo iz Pariza od prije mjesec dana.

"Naravno da će sjećanje na Pariz biti od pomoći igračima. Znamo kao tim da možemo da preokrenemo i dobijemo ovaj dvomeč. Barselona na Nou Kampu je veliki i krupan zalogaj, ali sjećanje na Pariz bi trebalo da bude naš motiv. Nije se desilo tako davno, a i jurimo samo jedan gol", zaključio je Ole Gunar Solskjer.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR