7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslije 30 godina čuveni kapiten napušta Rim

Fudbal

Comments 0

Poslije 30 godina čuveni kapiten napušta Rim

Izvor: Mozzartsport.com

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Nekada je važilo da svi putevi vode u Rim, a izgleda da u moderno vrijeme mnogi žele da napuste Romu, Bar istinski romanisti. Poslije Danijelea de Rosija, sa Olimpika odlazi i – Frančesko Toti.

Razlog je identičan: razmimoilaženje sa upravom u pogledu načina funkcionisanja kluba. De Rosiju čelnici nisu ni ponudili nastavak sradnje po isteku ugovora, dok je još većoj legendi, Totiju, prijedlog da bude tehnički direktor, što je u italijanskom fudbalu više protokolarna, nego smislena funkcija, nije dopala, što je u kombinaciji sa ranijim nezadovoljstvom bilo dovoljno da prelomi i poslije ravno tri decenije kaže zbogom jedinoj pravoj sportskoj ljubavi.

Za poneđeljak je zakazano zvanično Totijevo obraćanje javnosti, međutim, niko na Apeninima nema dilemu da je bivši kapiten, a u posljednje dvije sezone direktor fudbala, odlučio da ode i da će odluku zaopštiti za dva dana.

Iza svega se kriju zategnuti odnosi na relaciji Frančesko Toti – Džejms Palota. Otkako je američki biznismen vlasnik kluba, Roma ne uspijeva da napravi značajan rezultatski iskorak, a Totija posebno nervira što Palota na fudbal greda iz ekonomskog, ne iz sportkog ugla, više za ga zanima profit nego položaj na tabeli, pritom mijenja ljude iz sportskog sektora bez konsulatacija sa njim. Ključna tačka spoticanja je smjena Euzebija di Frančeska sa mjesta trenera, za koju Toti nije ni konsultovan, a potom i dogovor sa Đanulom Petrakijem iz Torina da preuzme ulogu sportskog direktora umjesto Španca Monćija, koji se vratio u Sevilju.

Tu je i već pomenuti slučaj De Rosi, kao i niz sitnih, svakodnevnih problema, da bi Toti definitivno riješio da ode kad je saznao da nije pozvan u London, na sastanak na kome je trebalo da se dogovore poslovi u susret ljetnoj pijaci.

Frančesko Toti je za Romu igrao, uključujući i mlađe kategorije, od 1989. do 2017, poslije čega se preselio u fotelju. Imao je ugovor na funkciji direktora fudbala do ljeta 2021, okončaće ga dvije godine ranije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR