Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Sramota, igramo lažno Evropsko prvenstvo"

| Postavio/la: Bojan Šuković | Izvor: Mozzartsport.com

"Sramota, igramo lažno Evropsko prvenstvo"

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su završene, preostaje nam žrijeb za baraž (petak), zatim i za šampionat Starog kontinenta (30. novembra), ali ono što mnogima i dalje smeta je nejasnoća koja prati prominenjeni format kvalifikacija koje smo ispratili. Za sada su nezadovoljstvo iskazivali samo navijači, a od sinoć i jedan fudbaler. Zvijezda Mančester Sitija Kevin De Brujne kaže da je sramotno ono što se radi njegovoj selekciji.

A o čemu se radi? Iz razloga što će 12 reprezentacija biti domaćini završnog trunira, sve te selekcije koje su se kvalifikovale imaju prednost prilikom određivanja domaćinstva. Zbog toga će pojedine najbolje selekcije iz grupa, poput Belgije, biti samo strpane u unaprijed napravljenu grupu na Evropskom prvenstvu, što je ni nalik žrijebu koji smo gledali do ove godine.

Belgijanci su bili domainantni u svojoj kvalifikacionoj grupi (deset pobjeda), ali zbog specifičnog formata neće biti u prednosti kada dođe žrijeb, niti imati lake rivale po zasluzi već će biti automatski ubačeni u grupu B zajedno sa Danskom i Rusijom i Velsom ili Finskom. Sve to opasno nervira vezistu Građana.

"Sramota! Takve stvari me tjeraju da smatram Evropsko prvenstvo lažnim takmičenjem. Fudbal je sve više postao biznis", rekao je De Brujne u kameru belgijske televizije nakon trijumfa nad Kiprom od 6:1.

I vjerovatno je u pravu, jedino što mu moderni fudbal i biznis ne smetaju kad dođe vrijeme da se primi plata u Mančester Sitiju...

Ostavi komentar

0/300