15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sitiju prijeti mogućnost da ostane bez titule iz 2014.

Fudbal

Comments 0

Sitiju prijeti mogućnost da ostane bez titule iz 2014.

Izvor: B92

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Zabrana od dvije godine takmičenja u evropskim klupskim takmičenjima mogla bi da košta Mančester siti i na domaćem terenu.

Na Ostrvu se uveliko priča o mogućnosti da i Premijer liga kazni "građane" oduzimanjem bodova ukoliko nezavisna istraga utvrdi da su kršili finansijska pravila.

Uprava kluba sa "Etihada" brani se time da je sve to okrenuto protiv njih i da nisu radili ništa nezakonito, a spremaju se i za sudski proces u Lozani pošto su se žalili na odluku UEFA.

Proteklih dana bilo je govora o mogućnosti da im se oduzmu bodovi u Premijer ligi ove sezone, ali to ne bi imalo pretjeranog značaja s obzirom na veliku prednost Liverpula.

Pravilnik Premijer lige predviđa mogućnost oduzimanja poena retroaktivno, što bi se moglo odraziti na završne pozicije kluba u proteklim sezonama.

Kako je u UEFA odluci kao sporan naveden period od 2012. do 2016. godine, tokom kojeg su prema UEFA "naduvali" prihode od sponzora, jasno je da bi pod upitnikom mogla biti titula osvojena u maju 2014. godine.

Tada su "građani" imali 86 bodova, dva više od drugoplasiranog Liverpula koji bi u slučaju retroaktivnog kažnjavanja kluba, najviše profitirao i titulu dobio za zelenim stolom.

Naravno, sve je ovo još pod upitnikom, jer pravilnik u Premijer ligi nije tako rigorozan kao onaj u UEFA.

Primjera radi, u Premijer ligi je dozvoljen gubitak kluba u visini od 105 miliona funti u posljednje tri sezone, ali se zato oslanja na cifre koje su utvrdili klubovi.

U svakom slučaju, kako će se sve završiti, znaćemo sigurno prije 23. jula, kada počinje takmičenje u Ligi Evrope za klub iz Engleske koji će u takmičenje krenuti iz kvalifikacija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR