16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Venger predlaže promjenu pravila ofsajda

Fudbal

Comments 0

Venger predlaže promjenu pravila ofsajda

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Arsen Venger predložio je način na koji bi moglo da bude promijenjeno pravilo ofsajda što bi olakšalo posao sudijama i, u svijetlu svega što viđamo u Premijer ligi, i samim igračima na terenu.

Od početka sezone i početka primjene VAR sistema u Premijer ligi, praktično na svakom meču imamo jednu situaciju nakon koje svaki gledalac i navijač prokomentariše u stilu "da li je moguće da je ovo ofsajd?".

Vidjeli smo već dovoljno puta "povlačenje linija" i VAR grafiku nakon koje su golovi poništavani jer je igrač koji je u napadu bio u ofsajdu nekoliko milimetara, pa čak i onda kada je u ofsajdu dio njegovog tijela kojim ne može da se postigne regularan gol.

Arsen Venger ima prijedlog kako bi to moglo da bude riješeno promjenom pravila ofsajda:

"Ja predlažem sljedeće - ne treba bilježiti kao ofsajd situaciju u kojoj je bilo kojim dijelom tijela kojim može da se postigne gol napadač u liniji sa defanzivcem protivničkog tima, čak i ako je neki drugi dio njegovog tijela ispred te zamišljene linije", rekao je Venger za Skaj sport.

"To bi riješilo mnogo problema i sudije više ne bi morale da odlučuju o ofsajdu koga je bilo ili nije bilo za samo nekoliko milimetara", dodao je iskusni trener.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR