Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

PAO i Janakopulos provociraju velikog rivala: Hoćemo i mi u ABA ligu

| Postavio/la: Bojan Šuković

PAO i Janakopulos provociraju velikog rivala: Hoćemo i mi u ABA ligu

Nema kraja ludilu u grčkoj košarci, a sve zbog, blago rečeno, očajnih odnosa između dva najveća tamošnja kluba Olimpijakosa i Panatinaikosa.

Dan je počeo informacijom da se klub iz Pireja raspitivao o mogućnosti da igra ABA ligu. A sada je tim putem krenuo i njihov vječiti rival Panatinaikos, o kojem godinama brine kontroverzni Dimitris Janakopulos.

Kako prenosi dobro obaviješteni portal Eurohups predsjednik grčkog kluba Dimitris Janakopulos već je počeo da se raspituje o prelasku njegovog tima u Jadransku ligu.

Kako se navodi u pismu upućenom Krešimiru Novoselu, direktoru ABA lige, Grci navode da bi željeli da promijene takmičenje i učestvuju u jednoj od jačih liga na Starom kontinentu. I to nije sve: Panatinaikos želi da priključi takmičenju koje igra i Olimpijakos. Možda je u pitanju samo provokacija velikog rivala. Ali kao što smo već napisali – grčka košarka je satkana od mnogo ludila na malom prostoru.

Podsjetimo, crveno-bijeli iz Pireja nakon meča polufinala grčkog kupa odbili su da igraju bilo koji naredni duel sa velikim rivalom ukoliko njega ne budu sudili arbitri van prostora Grčke. Takođe, predsjednik Janakopulos razmišlja o opciji da njegov tim ne napušta ni domaće prvenstvo, već da se uporedo takmiči na tri fronta

Ostavi komentar

0/300