14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Repeša: "Odijelo mi je bilo puno pljuvačke, ovo je psihijatrija teškog nivoa"

Košarka

Comments 5

Repeša: "Odijelo mi je bilo puno pljuvačke, ovo je psihijatrija teškog nivoa"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Jasmin Repeša je poslije debakla od Crvene zvezde govorio o neprijateljskoj atmosferi koja je vladala u hali Pionir.

“U 57 godina sam prošao sve, i teške terene i zahtjevne utakmice, a žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam doživio u svom životu. Ovo nema veze sa košarkom. Morao sam da bacim odijelo, jer je bilo puno pljuvačke. Igrao sam derbije, ali sve ima granicu dokle se ide. Žao mi je i krivo, u mojoj porodici imam veliki broj Srba. Dragi su mi, ne mogu objasniti koliko. Ne dam ih za sve na svijetu, sačuvao sam ih u teškim trenucima. Ostali smo zajedno, najveći moj rezultat u životu je da sam ih sve zadržao”, rekao je Repeša i nastavio:

“Ovo je psihijatrija teškog nivoa. Ja ne vidim smisao da se igra, to nema veze sa sportom. To je prešlo granice. Neću dalje, ali prije svega kao čovjek osjećam potrebu da kažem. Trebalo je da donesem sako da vidite na šta liči. Ne znam ko je od nas napravio nešto da bi doživio takav linč. Ne umanjujem pobjedu Zvezde, njihovu igru i njihovu zasluženu pobjedu. Ne kažem da nije bilo takvih stvari i ranije, ali ako treba da ih bude i 20 godina kasnije, neka ide vama na dušu. Bilo je svega i svačega, ali 2019. godine ovakav odnos ne mogu da prihvatim, bez obzira o kome se radi”.

Na pitanje da li je ovakva atmosfera posljedica svega što se dogodilo prošle godine, Repeša je kazao:

"Nijesam se time bavio. Popio sam sa Nebojšom Ilićem kafu, sa prijateljem iz Čapljine sam ručao, a veći je Zvezdaš možda nego svi vi... Ali ja ne znam ko je više kriv - ustaše, Šiptari, pravoslavci Crnogorci, Francuzi, Amerikanci... To je, oprostite, kolektivna histerija. Pogledajte oči, kao pljuju, kako viču...",  kazao je Repeša.

"Bilo je svega od dolaska - guranja, pljuvanja u tunelima - možda je bilo straha. Pričati o utakmici koja se izgubi 40 razlike o tome što je bilo dobro, a što loše – nema smisla...", rekao je Repeša.

“Vjerujem da možemo da preokrenemo sa sportskog aspekta, ali kako da dočekam Zvezdu kao čovjek i kao trener, kada moram da zgužvam odijelo i bacim ga u koš. Evo, zaštitiću svakoga, ali ne mogu da razumijem. Ovo je otišlo predaleko”, kazao je on.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Martin

ispravna odluka sto se rasturila srboslavija...srbi su Zlo. okupatorska sekta.spc u cg je Zlo..

maki

onomo oni imaju strašne probleme u svojim glavama, a mislim da su bjesni na sve oko sebe, jer ih razjedaju kompleksi, što im njihov diktator puni glavu o "liderstvu u regionu", a u stvari su zadnja rupa na svirali ove balkanske kasabe, nemam pojma sto drugo moze bit? il neka genetska greška? jadni su kako gođ okreneš

Gruban

@Baba,@Geno dasi, Srbi se piše velikim slovom. Ovo je fašistički komentar, čitav narod poistovjetiti sa navijačima na jednoj utaknici. Ali, ovo moje pisanje nećete objaviti, naravno.