10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Valjda će se i mene jednom sjetiti"

Košarka

Comments 1

"Valjda će se i mene jednom sjetiti"

Izvor: Sportklub.rs

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Legenda hrvatske i jogoslovenske košarke Toni Kukoč nikako da dobije priznanje i bude izabran u Kuću slavnih u Springfildu, čiji je od skoro član i Vlade Divac.

Jedan od najvećih evropskih košarkaša ikada imao je veličanstvenu karijeru, osvojio je gotovo sve što se moglo osvojiti u svijetu košarke. Kukoč ima tri titule evropskog klupskog prvaka i tri prstena NBA šampiona, pet naslova najboljeg košarkaša Evrope i osam medalja sa svjetskih, evropskih prvenstava i Olimpijskih igara sa reprezentacijama bivše Jugoslavije i Hrvatske.

Popularni "Pink Panther" je razočaran što nije uvršten među odabrane u svijetu košarke.

"Šta da vam kažem. Valjda će se jednog dana, u sljedećih deset godina, i mene sjtiti. Eto, vidim da je zbog toga javno negodovao i Skoti Pipen koji se pitao da li to neko mene namjerno zaboravlja”, rekao je Kukoč za Večernji list.

Bivši košarkaš Čikago Bulsa prisjetio se teških početaka u NBA ligi.

"Morao sam da se dokazujem najmanje dvije godine, i to tako da sam se borio za minute sa Džordanom, Pipenom, Horasom Grantom, Rodmanom, Harperom… A sjećam se da se već nakon njegove prve godine govorilo da Novicki može da radi šta mu je volja i da mora da ima između 15 i 20 šuteva jer mu deset ne bi bilo dovoljno, a ja sam to mogao da imam samo ako bih imao šut 80 odsto. Još bolji status dobio je njegov saigrač Luka Dončić koji već kao debitant u ligi ima sva ovlašćenja, može da šutira odakle hoće i koliko hoće, ali vidi se da je iza njega nekoliko euroligaških sezona i da dečko ne zna šta je strah.”

Pričao je Kukoč i o hrvatskim košarkaškim u NBA ligi, a posebno je istaknuo Marija Hezonju.

“Taj momak ima sve. Neki stalno govore da mu fali glava, no kako sada nema problema sa glavom kada igra. Kada mladog igrača ‘masirate’, maltretirate kao trener, normalno je da je nervozan, da ima mušice, ali činjenica je da Hezonja ima fizičke i košarkaške sposobnosti za dobrog NBA igrača", zaključio je Kukoč. 

Od igrača sa prostora nekadašnje Jugoslavije, pored Divca, mjesto u Kući slavnih dobili su još Dražen Petrović i Dino Rađa.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Boki

Ubjedljivo najbolji igrac sa ovih prostora.Divac mu nije ni do koljena.Rijetko skroman i pozitivan lik.Zapamtio sam njegovu igru protiv Limoza u finalu LŠ kada je dao preko 50 koseva.I zakucavanja sa vrha reketa...