11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Budućnost nije izdržala, Zvezda osvojila ABA ligu

Košarka

Tag VideoTag Gallery
Comments 11

Budućnost nije izdržala, Zvezda osvojila ABA ligu

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ABA ligu. U petom odlučujućem meču finalne serije savladali su Budućnost 97:54 (18:13, 29:8, 27:16 i 23:17)., čime je stavljena tačka na finiš sezone koji će ostati upamćen po svemu osim po košarci. Meč je počeo sa sat vremena zakašnjenja zbog nevjerovatnih scena na zagrijavanju, ulaska navijača na teren, ubacivanje predmeta, verbalnih i fizičkih napada na igrače Budućnosti, zbog čega su gosti i napuštili parket, ali su se vratili nakon garancija domaćina da će meč proteći bez nereda. Na kraju, ubjedljiv trijumf Zvezde i plasman u Euroligu, a za ABA ligu velika glavobolja i pitanje kome je potrebna ovakva liga.

Što se tiče meča, praktično je odlučen u drugoj četvrtini kada je domaćin serijom 10:0, odnosno 16:2 došao do vođstvo od 39:20 u 16. minutu. Do poluvremena prednost je uvećao na 26 poena. Rivers je predvodio Zvezdu do pobjede sa 21 poenom, Davidovac je ubacio 11, kod gostiju niko dvocefren, najefikasniji Kol sa 9 poena. Budućnost je bila jako loša u šutu za dva poena, svega 28,2 odsto, isto i za tri 26 odsto, sa druge strane Zvezda je ubacila 16 trojki iz 32 pokušaja.

Budućnost se sada okreće domaćem šampionatu gdje će pokušati da vrati pehar koji je prošle godine osvojio Mornar.

UŽIVO MEČ:

Prednost je rasla i u nastavku, 84:42 u 33. minutu. Na pet minuta do kraja bilo je 84:46, na kraju trijumf Zvezde ubjedljiv 97:54.

Trojka Šehovića na startu trećeg perioda igre, ali novi nalet domaćina za 55:24 u 23. minutu. Nikolić trojkom, tek četvrtom za Budućnost iz 15 pokušaja, smanjuje na 65:30. Pred posljednjih deset minuta velikih 74:38.

Drugu četvrtinu za Budućnost otvorio je Kol poenima sa slobodnih bacanja 20:15. Sjajno igra Kol, na trojku Čovića uzvratio je istom mjerom za 23:18 nakon minut ipo igre u nastavku. Rivers pogađa trojku za 35:20 na šest minuta do poluvremena, Repeša je morao ponovo da reaguje. Kod 39:21 za domaćina, navijači Beograđana su ponovo nešto ubacali u teren, i morao je da reaguje sportski direktor Zvezde. Meč je nastavljen, na poluvremenu velika prednost Zvezde od 47:21.

Nakon četiri ipo minuta igre rezulat je 4:2 za domaćina. Gordić smanjuje na 7:4, na četiri ipo minuta do kraja prve dionice. Čović pogađa trojku za 13:4, što je natjeralo Repešu da traži tajm-aut. Nakon prve četvrtine prednost Zvezde od 18:13, trojka Kola u posljednjim sekundama. Loš procenat šuta Budućnosti nakon prvih deset minuta, za dva poena 4 od 12, za tri jedna iz tri pokušaja, sa slobodnih 2/5.

Duel u Beogradu je počeo u 19:58.

Meč uskoro počinje...

DEŠAVANJA PRIJE POČETKA MEČA:

Nezvanicne informacije iz dvorane " Aleksandar Nikolic" su da Budućnost Voli neće izaći na teren ako delegat ne isprazni dio tribine iza klupe Budućnosti! I nakon pola sata od kada je trebalo da počne meč traju pregovori oko izlaska košarkaša Budućnosti.

Trenutak izlaska sa terena košarkaša Budućnosti pogledajte u videu ispod:

Navijačima se obratio i kapiten Zvezde Branko Lazić koji je zamolio navijače da niti jedan predmet više ne uleti na teren inače će utakmica biti definitivno prekinuta.

Skandalazon doček košarkaša Budućnosti Voli pogledajte OVDJE.

Do ovoga je došlo nakon što su domaći navijači napali gostujuće igrače, Nemanja Gordić, Petar Popović i Goga Bitdze su pogođeni predmetima sa tribina... Povrijeđen je i Suad Šehović, kako saznajemo pogođen je ciglom u ruku!!! Na terenu je došlo do kontakta jednog dijela navijača sa igračima Budućnosti. 

(foto: Telegraf.rs, Marko Jovanović)

Kada su izašli na zagrijavanje nastao je haos u Pioniru, letjele su stolice, veliki broj predmeta, navijači su stali na polovini terena koja pripada Budućnosti i nijesu dali našim igračima da se zagrijavaju.

U toku su pregovori između Uprave Budućnosti i delegata utakmice...

(video: Kurir.rs)

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Delija

Samo mi nije jasno kako neko moze da kaze da je ovo bila cigla.Kako moze cigla da pogodi Sehovica u ruke i da pukne cigla tada?Ovo je najveca glupost,ono je bila korpa sa kokicama...

Knjaz Danilo

@Crna Gora u srcu,To nije palma na glavi nego dzoger za parket.

Dusan

Da li je dozvoljeno da nemam komentara. Ako sam nekog uvrijedio izvinjavam se unaprijed