10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Zagreb nam ništa nije dao, u Ljubljani ćemo imati vrhunske uslove"

Košarka

Comments 2

"Zagreb nam ništa nije dao, u Ljubljani ćemo imati vrhunske uslove"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Ono što je danima bilo najavljeno, sada je dobilo i zvanični oblik. Dugogodišnji vlasnik Cedevite Emil Tedeski predstavio je plan fuzije sa najvećim klubom Slovenije, Petrol Olimpijom.

Novi klub će se zvati Cedevita Olimpija, a prvi čovjek Atlantik Grupe objasnio je zbog čega se odlučio za revolucionarni korak. Napomenuo je da u Zagrebu nije imao nikakvu podršku.

„Cedevita u Zagrebu nije imala odnos kakav je zaslužila, nismo imali tretman u smislu raspodjele sredstava za vrhunski sport, nismo mogli da igramo utakmice u svom domu. Međutim, nije to bio prioritet pri odluci da se fuzionišemo sa Olimpijom, već stvaranje konkurentnog kluba. U finansijskom smislu smo pri vrhu, a fuzijom ćemo moći da pariramo najboljima“, rekao je Tedeski.

Olimpija je ove sezone izgubila status u ABA ligi, ali je ovim spajanjem publika u Ljubljani dobila šansu da ponovo gleda elitnu košarku u regionu.

„Sve se radi zbog publike, u Ljubljani imamo odlične uslove. Stožice su košarkaški hram Evrope. Postoji ozbiljan interes za košarku, jer je Slovenija aktuelni prvak Evrope. Ne brojimo krvna zrnca, nas zanimaju zabava, veselje i pobjede“.

Preseljenjem Cedevite u Ljubljanu Hrvatska je praktično izgubila jedno mjesto u ABA ligi.

"ABA liga je liga u kojoj su vlasnici klubovi, ali nemamo nikakvih ograničenja u ovom projektu. Tako da ne vidimo ni jedan problem u ovom spajanju. Članstvo u ABA ligi nije članstvo država, već članstvo klubova".

Plan novog kluba je da ove sezone napadne trofej u ABA ligi, potom i bude konkuretna u Eurokupu.

„Klubovi će u svim uzrastima igrati nacionalna prvenstva, od najmlađih do seniora s naglaskom na domaće igrače i trenere, a i dalje ćemo nastaviti s radom s mladima iz cijele regije, za što imamo dovoljan broj trenera“, jasan je bio Tedeski.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Čaj u 11

@goran I ovo ti je sve jedna rečenica?

goran

ovaj pominje publiku u ljubljani dodje manje publike nego cedeviti u zagreb tako piši propalo samo pranje para ništa više