10 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Žalba Partizana odbijena, Zvezda prvak

Izvor: Starsport

Košarka

Comments 0

Žalba Partizana odbijena, Zvezda prvak

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Košarkaška liga Srbije oglasila se saopštenjem poslije četvrte utakmice finalne serije plej-ofa Superlige između Partizana i Crvene zvezde.

Kao što je poznato, Crvena zvezda je pobinedila sa 76:75 pogotkom Bilija Berona u posljednjim trenucima susreta, o čemu je bilo mnogo polemike poslije meča.

Košarkaš Crvene zvezde je napravio očiglednu grešku u koracima, ali to sudije nisu registrovale pa je susret završen pobjedom crveno-bijelih i osvajanjem 20. titule prvaka.

KK Partizan je uložio žalbu i zatražio poništavanje utakmice, a kada je konkretno riječ o toj situaciju u saopštenju KLS se kaže:

"U vezi sa žalbom KK PARTIZAN da je pobjednika rinešio koš koji je Bili Beron postigao poslije greške u koracima, od sportskog direktora KLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi: „Previd sudija-nedosuđeni koraci u posljednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro.“

"I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odjeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR